Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Digue’m amb qui vas i et diré el que seràs ( dime con quién andas y te diré quién eres). El ple de l’ajuntament

|

- Publicitat -

És un refrany, molt utilitzat en castellà: “Dime con quien andas y te diré quien eres
Sabem que una de les coses més interessants del que s'anomena “procés” és el fet de que moltes caretes cauen i veiem el que hi ha darrera de cadascú. Aquests dies, i gràcies a les mocions que s'han anat presentant a diversos ajuntaments per a donar suport a la Llei aprovada pel Parlament respecte la futura consulta del proper 9 de novembre, cauen les de molts batlles i equips de govern. Alguns alcaldes es neguen a que es facin plens per a votar les esmentades mocions. És el cas de l'alcalde del Prat de Llobregat (malgrat ara diu que la posposa), del de Cornellà o de l'alcaldesa de L'Hospitalet que fa temps va dir que giraria l'esquena als representants de la ciutadania expressada al Parlament. 
Entre els ajuntaments que no van impedir les mocions però que la van rebutjar hi ha el de Viladecans. Així com a la vila veïna de Gavà la moció es va aprovar, a la vorera del costat, el consistori la va rebutjar. Malgrat ser previsible no deixa de sorprendre que, encara que CiU, IC-V hi van votar a favor, obtingués 19 vots en contra per part del PSC, PP i PxC.
Sí, heu llegit bé. PxC. Plataforma per Catalunya hi té representació en aquesta ciutat del Baix Llobregat. La té des que els regidors escollits per C's es passessin en bloc a PxC. (Per a que després algú ens vulgui fer creure que C's és d'esquerres). 
El suport d'aquest partit és d'aquelles coses que defineixen millor que per a certs polítics i certes polítiques el que compta és vèncer es tingui qui sigui com aliat. A L'Hospitalet de Llobregat el consistori també ha comptat amb l'inestimable ajut de Plataforma per anar contra el procés.
Doncs bé, és aquí on aquest refrany adquireix tot el seu significat. Gent que se suposa demòcrata aliant-se amb partits que no defensen gaire, per no dir gens, els valors democràtics, per anar contra la democràcia que representa el Parlament de Catalunya.
El PSC agafat de la ma amb PxC. Exemple de com entenen alguns la democràcia.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut