Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Viladecans, municipi de tots o “cortijo” d’alguns. (i on són els opositors al psc-psoe?)

|

- Publicitat -

Ahir la secció local d'Esquerra Republicana de Viladecans va denunciar davant la Junta Electoral l'ús d'un equipament municipal (la biblioteca) per un acte que, disfressat de presentació d'un llibre, no deixa de ser electoral.
L'elecció de la data en plena campanya podria ser casual si no fos perquè l'escriptor del llibre -que pel que es veu conté falsedats segons han denunciat diversos economistes- és l'exministre del PSOE Josep Borrell.
Per acabar-ho d'adobar l'acte ha estar promocionat pel PSC-PSOE a les xarxes socials profusament.
Si el primer argument no és prou per la JE, el segón deixa en evidència que es tracta realment d'un acte electoral que aprofitarà un equipament de tothom, de forma gratuita i difós amb publicitat també pagada per tots.
Els governs municipals han de mirar per tots els seus conciutadans. Tots. Els que els van votar, els que no els van votar i també pels que no van votar ningú.
La manca d'ètica d'Ajuntaments on un (o uns) partits governen des de fa moltes legislatures és una constant que afecta al PSC-PSOE. De fet fa la impressió que entenen la ciutat com el seu “cortijo” on fan i desfàn a plaer sense que ningú hi pugui fer res, doncs ignoren tothom que no és dels seus.
Llevat que en el cas aquest de Viladecans només ERC ha denunciat el fet, hi ha coses que sorprenen:
– Els d'ICV accepten de bon grat que el PSC-PSOE faci maniobres aixi? El fet d'estar al govern amb dos seients els fa ser partidaris i no ho poden denunciar per no fer enfadar el senyor Alcalde?
– On és la resta de la oposició? Dormen? Ja els hi va bé a Podemos o a Guanyem? Fan política pel poble o són a reunions d'altres coses i no tenen temps?
Com diu el comunicat d'Esquerra (veure adjunt) i el President Local Xavier Martin s'ha d'acceptar la ressolució però evidentment no estar-hi d'acord.
Una ressolució que accepta i promou una “cacicada” perquè els del partit majoritari segueixin pensant que VIladecans és el seu “cortijo” no pot tenir el favor de ningú que es digui democràtic.

(document ERC VIladecans: http://locals.esquerra.cat/viladecans/article/28758/erc-lamenta-que-la-junta-electoral-autoritzi-la-presentacio-de-lultim-llibre-de-josep-borr

Publicitat

Opinió

Minut a Minut