Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Que ve el llop

|

- Publicitat -

“Que ve el llop” diuen… “Ja m'aixecaré” responem els humans…

Sempre ens passa igual, proba de la nostra civilització, ens creem els millors, la cúspide de l'evolució, podem trepitjar qualsevol insecte…

Publicitat

Ja en el 2002 ens deien els economistes experts “ull que ve una crisis al primer món”, i nosaltres vam seguir endinsant-nos en la magnífica construcció, gaudint de desmesurats préstecs i un nivell de vida edonista… En 2005 la gent del carrer ja veia que la cosa no anava a acabar be (almenys jo ho veia).
Al 2007 boom! Crisis per tots… Però els efectes reals no els vam començar a percebre fins dos o tres anys després… Mentrestant vam seguir amb un nivell de vida opulent sense prendre mesures reals… I no parlem dels nostres governs…

Dons companys ja ha arribat el “2007” climàtic. I el ser humà lluny de fer mesures raonables per impedir la seva pròpia autodestrucció (com frenar el creixement desmesurat de la seva població, limitant tenir més de tres fills als matrimonis a nivell mundial, una mesurà que sembla tan insultantment clara que copsa veure que la gent s'indigna quan la nombres), es manté ignorant i feliç.

Tots (o casi) haureu sentit a parlar que enguany en hi ha un 70 o un 75% de possibilitats de que no en hi hagi estiu, i que serà el any més gelat des de 1816. Molts no s'ho creuen, a altres els ha fet fins i tot gracia (“winter is coming” diuen fent referència a la popular sèrie de televisió basada en les novel·les del company G.R.R. Martin).
I a mi, que es veu que soc un tant estrany, el primer que se'm passa pel cap és “a veure, perquè han dit açò?”
Molts no ho sabran, però ja era coneixedor que 1816 va ser un any especialment fred degut a una activitat volcànica elevada els anys previs (es molt senzill, quan molts volcans entren en erupció a la vegada, llencen molta cendra a l'atmosfera, la qual bloqueja els raigs del sol, disminuint la temperatura mitja de la terra durant els dos/tres anys que tarda en caure. És un fenomen natural que ocorre amb certa periodicitat mil·lenària), per tant que sigui el estiu més fred en 200 anys no es una cosa molt normal (incloent els freds anys 40, on les bombes humanes van fer un efecte similar als dels volcans però a menor escala). 
Llavors que passa? Perquè ha ocorregut aquest fenomen? Es natural o artificial? Es puntual o permanent? 
Crec que aquestes son les preguntes lògiques que un ser que es creu superior a la resta dels sers vius es deuria de fer.
La raó que ha produït aquest fenomen és la disminució del gradient meridional de temperatures (la diferencia entre el pol nord i l'equador), lo que ha alentit i ampliat la corrent de xorro polar, que es la responsable de mantenir un clima humit i relativament temperat a Europa. Aquesta disminució del gradient és fruït del augment de temperatures pel canvi climàtic artificial, que ha augmentat més al pol nord que al equador, disminuint aquesta diferència de temperatures. Però en la segona dècada del nou mil·lenni encara utilitzem combustibles fòssils als nostres vehicles (per posar un exemple), vehicles que a la seva vegada utilitzem per a anar a la feina que està a 15 o 20 minuts a peu. BRAVO

Si açò li sumem la destrucció de la cinta transportadora transoceànica, ens em quedat sense estius a Europa, almenys durant uns anys.

Però no vos preocupeu, serà per poc temps… Sols fins a aproximadament el 2020 (dintre de tan sols 7 anys, recordeu que fa 7 anys vam succeir els atemptats d'Atocha, Ronaldinho Gaucho jugava al FCB, i ens vam acomiadar del “Bigotes” per donar pas a Zapatero… Per tant la cosa està molt prop).
Que passarà al estiu de 2020, any dalt, any baix, dons que el casquet polar nord es fondrà definitivament, a partir d'aquest moment tots els raigs solars que repel·leix i absorveix la seva superfície, es quedaran al nostre planeta, augmentant més i més la temperatura global.
Estem començant a viure l'accelerament climàtic. No es que el clima vaja a canviar, es que ja ha canviat. HA ARRIBAT L'INICI DE L'ERA DE LES CONSEQÜÈNCIES.

Però al igual del 2007, i a pesar de que duem dècades sabent-ho, ens neguem a veureu.

Perquè escric aquest article a aquest fòrum, dons perquè crec que dintre d'uns anys (no tant lluny com pensem, pot ser sols 10 o 15 anys) els recursos escassejaran, i no podem permetre que un govern paràsit i incompetent com Madrid, expolie Catalunya. Incompetent no és un insult, és una realitat reiteradament demostrada. Un govern català ho faria millor? No ho sé, però no ho faria pitjor, i almenys els diners es quedarien a casa. No visc a Catalunya, però si el referèndum surt avant aniré a viure si o si. Si no foto el camp d'aquest país intel·lectual, cultural i humanament tercermundista.

La intel·ligència és la capacitat per veure les conseqüències dels actes a cada vegada un major llarg plaç a mesura que augmenta. Aquests insectes dels que ens creem superiors algun dia viuran als nostres cranis quan siguem artífexs de la nostra pròpia destrucció.
[soliloquy id=”226153″]

Publicitat

Opinió

Minut a Minut