Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Autodeterminació personal

|

- Publicitat -
Llibertats individuals i col·lectives.Les llibertats dels pobles no son automàticament la suma de les llibertats dels individus, donat que una nació, o el seu poble son individualitats històricament definides.Un migrant es una persona que ha decidit exercir l’autodeterminació personal.I que es això de l’autodeterminació personal? És la llibertat per decidir la forma d’estimar, es a dir la forma de gènere, la forma de presentar-se, la forma d’expressar-se, la llibertat per decidir a on residir.Quan jo vaig decidir marxar de l’Argentina, donat què el meu projecte familiar no trobava un futur immediat al país a on havia nascut, vam exercir el DRET D’AUTODETERMINACIÓ PERSONAL.
Vaig arrencar el meu projecte personal del projecte històric i col·lectiu del poble argentí i el vaig traslladar a l’Estat espanyol.Desprès m’en vaig assabentar que això de Catalunya era molt mes que un caprici extravagant d’en Serrat.I una altre vegada, exercint la meva autodeterminació personal, vaig decidir incloure el meu projecte de vida en el projecte històric dels països catalans.
L’autodeterminació es una tendència natural. Va començar quan l’avi pelut amb formes simiesques va baixar de l’arbre i va començar a caminar dret.I els migrants ho exercim, per això mai tornes a ser qui eres, abans de la sortida, donat que la sortida es quan trenques el cordó umbilical amb la teva identitat original.I aquesta autodeterminació personal, tindrà alguna cosa amb l’autodeterminació col·lectiva, la dels pobles? Doncs jo penso que si.
CATALANS DE NAIXEMENT I CATALANS D’ELECCIÓ.

Jo vaig decidir ser català, ho he determinat tot sol, ningú m’ha obligat.Jo NO vaig decidir ser argentí, ha van decidir els meus pares i la natura. Això no significa que sigui millor o pitjor que ningú, simplement ho he decidit. I com que ho decidim nosaltres, les persones que triem Catalunya com el nostre país, com la nació que escollim per la nostra vida i per la identitat dels nostres descendents, la defensem.I la defensarem per fer col·lectivament allò que hem fet individualment. AUTODETERMINAR-NOS COL·LECTIVAMENT
Publicitat

Opinió

Minut a Minut