Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

1 d’octubre?

|

- Publicitat -

1 d'octubre. Aquesta és la data que 'La Vanguardia' (un diari que avui ha arribat als quioscos, a diferència d''El Periódico, que no ho ha fet per primera vegada a la història per una vaga fruit de retallades generades per un gegantí deute del Grupo Zeta) ha publicat avui de possible celebració del referèndum, segons hauria sabut de fonts de la Generalitat. Es tracta d'una data lògica, tenint en compte que el diumenge anterior, 24 de setembre, és la festa de la Mercè a Barcelona i el dia festiu passa al dilluns 25, cosa que faria que molta gent estigués de pont. El cap de setmana abans seria massa proper al dia assenyalat de l'11 de setembre, un fet que la Comissió de Venècia no recomana. Més aviat seria massa proper a les vacances, mentre que més tard ja faria arrufar el nas a la CUP.

La data encara no s'ha anunciat oficialment, però, ja que abans hi ha un parell de cites clares: aquest divendres 19, el Pacte Nacional pel Referèndum tanca la seva feina presentant els centenars de milers de signatures i suports de persones i entitats (com el FCBarcelona). Dilluns vinent dia 22 el president, Junqueras i Romeva celebren una conferència a Madrid per demanar per última vegada el referèndum pactat, i la Generalitat romandrà a l'espera d'una resposta. I si no n'hi ha, potser a finals de mes o a principis de juny s'anunciaran data i pregunta. Un fet que ha de reactivar la societat, que encara s'ho mira tot de reüll.

Publicitat

En aquest context, els preparatius discrets de la votació continuen, així com les actuacions persecutòries de l'Estat. Avui el fiscal general de l'Estat ha ordenat a la Fiscalia de Catalunya que es querelli contra la consellera de Governació, Meritxell Borràs… per fer una licitació per comprar urnes! Un fet que ratlla l'absurd i que costarà d'entendre a nivell internacional.

A ella i al seu número 2, Francesc Esteve, els acusen de malversació i de ser plenament conscients que amb aquest primer gest comencen el camí cap a un referèndum que està estrictament prohibit pel TC. Serà capaç algun tribunal d'obrir diligències per aquest fet, tenint en compte que Andalusia va fer una compra idèntica l'any 2000? No tinguin dubte de la resposta si són a l'Estat espanyol.

Article escrit  per Guifré Jordan

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut