Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Vacil·lacions

|

- Publicitat -

Som tant ximples que ens podríem trobar amb un informe contrari del CAC sobre el documental Hola Europa. No demanem una cosa -que seria per altra banda de sentit comú- com és que tothom recolzi la via de l'Estat propi.

Ara bé, en un dia tant trist per la llengua, haver de llegir un tuit de l'ex-eurodiputat de CiU, Ignasi Guardans, com aquest “Tras dejar claro q creo q lo del #LAPAO es idiota, pregunto: Catalunya ha hecho cuanto podía para hacerse querer por sus vecinos?”; puc entendre perfectament perquè CiU el va substituir per Ramon Tremosa. De fet només cal veure de què treballa cadascun i què fan pel país. Perquè no es fa la pregunta a la inversa?

Publicitat

I després Joan Rosell, que ha instat a la Generalitat a explicar els efectes econòmics de la independència. El president de la patronal sap sobradament la resposta, com la resta de les èlits de l'Estat. Però prefereix vacil·lar: “espero obtenir respostes en els pròxims mesos i fins i tot anys”. Perquè no es fa la pregunta a la inversa?

Hauran observat que aquests personatges que citem son catalans. Com dèiem al principi, no demanem que tothom es passi el dia fent proclames independentistes; però com a mínim no ens agenollem nosaltres mateixos ni reneguem d'allò que realment ens ha portat a ser el que som. Això és el que ha fet avui ridículament un dels parlaments derivats de l'antiga Corona d'Aragó. La identitat cultural i lingüística de l'Aragó -molt rica per cert-, ja existia abans d'una Constitución de la que ara diuen que emanem, i a la que sembla que hem d'agrair la nostra existència.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut