Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Pròxima estació: Lapao

|

- Publicitat -

‘Centrin-se a revertir la situació econòmica i reduir l’atur en lloc de perdre el temps amb debats separatistes’. És l’argument dels contraris al dret a decidir per desviar l’atenció i intentar fer descarrilar el procés per inoportú. Què han estat fent, però, els governs del PP balear, valencià, aragonès i espanyol des de les eleccions locals i autonòmiques de 2011, que van començar a donar poder als de Rajoy? En època de crisi, actuar de manera deliberada per continuar el procés de minorització del català que Aznar va deixar incomplet.

La primera estació d’aquesta nova onada reaccionària van ser les modificacions a les lleis balears de la funció pública, de normalització lingüística i de l’administració de les Illes el març de 2012. Tot, per incorporar el castellà a l’administració i fer desaparèixer l’obligatorietat del català.

Publicitat

La segona estació va ser l’agost de l’any passat l’aprovació del Decret de plurilingüisme de l’executiu valencià, que arraconava una mica més la llengua a les escoles. La tercera, la infausta reforma educativa dirigida pel ministre Wert, ara sine die. Deixant de banda el serial judicial de l’escolarització del castellà a Catalunya, la quarta i més ridícula, és la invenció de l’idioma LAPAO. Un nom propi d’un cos celeste no definit que la NASA acaba de localitzar.

La qüestió de fons és destruir la unitat del català, minoritzar-lo i assegurar-se que mai més surti un territori que, com ara Catalunya, intenti destruir la unitat d’Espanya. I saben que la llengua és la base. El metro dirigit per la cort i els barons de Rajoy té destinació: minoritzar el català tant com pugui per deixar-lo morir en dues generacions.

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut