Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Fuetejant les vèrtebres

|

- Publicitat -

Queremos que España sea UNA, es decir, que todas las regiones y hombres de ellas: catalanes, andaluces, castellanos, intelectuales, campesinos, industriales, etc., se sientan estrechamente unidos en un destino común.

Queremos que España sea GRANDE. Si todos los españoles trabajamos unidos por el bien de la Patria, como consecuencia de la unidad surgirá la grandeza y España, por su poder, volverá a ser respetada en el mundo.

Publicitat

“Y, por último, queremos una España que, unida y grande, sea LIBRE, es decir, que pueda tomas sus decisiones con absoluta libertad sin estar sujeta política o económicamente a otros países.

“Por consiguiente, nada de rivalidades regionales, ni de lucha de clases. Todos a una, colaboremos por la unidad, grandeza y libertad de la Patria”.

Aquest fragment d'un llibre de text de l'escola franquista és una suggerència que enviem al ministre espanyol d'educació pel nou currículum escolar que promogui la llei d'educació que avui ha enviat el l'executiu de Madrid al Congreso. És d'esperar que els serà d'utilitat després que María Dolores de Cospedal hagi afirmat avui que s'ha d'animar els professors espanyols a sentir-se orgullosos d'ensenyar als nens a estimar el seu país.

De la llei Wert, que com recorda Cospedal ha d'apropar-se més a l'ensenyament integrista espanyol d'èpoques pretèrites, destaca la introducció del castellà com a llengua també vehicular a l'educació catalana. Fins que Catalunya no faciliti una solució en escoles públiques a qui vulgui estudiar en castellà, Espanya pagarà una escola privada a cada alumne. Calculen que gastaran 5.000 euros per nen i que seran 1.000 els interessats. Preveuen doncs, una despesa de 5 milions, que trauran de transferir menys diners a Catalunya. La via tradicional d'estalvi espanyol.

Els de Rajoy, doncs, tornen a la càrrega. Tornen a intentar desmuntar la columna vertebral catalana per mitjà de l'educació. Ja ho van intentar fa 70 anys els seus predecessors i no ho van aconseguir. Ara Wert fa un intent a la desesperada, però arriba tard. El procés ha començat. L'estratègia espanyola d'evitar la democràcia a Catalunya, d'evitar la pèrdua d'un altre territori no ha de passar per una reforma educativa que trigarà a veure el resultat, sinó per accions a més curt termini. Això ho sap Noureddine Ziani.

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut