Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El frontisme es fa evident

|

- Publicitat -

Fa tres trimestres que una manifestació al centre de Barcelona va sacsejar la política catalana. Arran d'això, tots els partits van haver de buscar un nou forat ideològic on es poguessin sentir còmodes, ajustat a les necessitats expressades per la gent des de Gràcia fins el Parlament. Ni amb eleccions convocades alguns partits es van definir i fins i tot ara l'ambigüitat és el valor en alça. Ara bé, sembla clar que hi ha dos bàndols ja sòlids: el que defensarà el dret a decidir fins les últimes conseqüències i el que s'hi oposarà amb l'argument que la sortida de la crisi és la prioritat. I sí, el PSC cada vegada amaga menys que se sent molt més còmode en el segon grup.

La cimera d'aquest dilluns per combatre la Llei Wert d'educació buscava per enèsima vegada la unitat entre els assistents -tots excepte el PP i Ciutadans. El líder del PSC, però, declarava hores després que les lleis s'han d'acatar encara que no agradin. El poble no vol escoltar això. El poble no vol escoltar com els seus polítics llencen la tovallola. Bé, no tothom: el poble que dóna suport al PP i Ciutadans estarà satisfet amb les proclames de Navarro. Els populars, com a mínim però, parlen clar, com així ho evidencien les declaracions recents del president balear Bauzá: “El fracàs escolar és culpa de la immersió en català”.

Publicitat

Algú dirà que els socialistes estan al front pel dret a decidir, però tot fa pensar que el seu esquema es basarà en la seva defensa de la immersió: assistir a les cimeres per criticar el govern per temes sense relació aparent a la discussió en procés i baixar-se del carro quan Espanya imposi la seva llei. Formalment -no en realitat-, segueix al bàndol de la consulta, perquè tem el futur proper -una marginació al costat de PP i C's.

Alfonso Guerra ha acusat els de Navarro de ser incoherents: “Diuen que estan a favor d'una consulta per dir que no. Això és propi de Woody Allen”. Una bona mostra dels principis democràtics de Guerra: si tu estàs en desacord amb alguna idea, no la portis a referèndum per veure si tothom comparteix la teva posició o estàs sol -no sigui cas que surti el sí. Senyor Guerra: hauria d'esperar uns mesos, perquè quan Espanya aixequi la veu un mínim, el PSC guanyarà tota la coherència. No s'amoïni.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut