Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Catalunya. Capital: Duran i Lleida

|

- Publicitat -

Duran té raó quan afirma que CiU perd suports quan adoptat el discurs d'una altra formació [ERC], perquè aleshores la gent compra l'original. Tanmateix ell ho fa servir per desviar l'atenció sobre aquells (dins la pròpia federació) que l'acusen -i també amb raó- de la cada vegada més notòria crisi a CiU. Si adoptant el discurs d'una altra formació [ERC], perden suports; cada vegada que ell obre la boca, CiU fa un passet més cap a l'abisme del penya-segat.

Comença a ser habitual però no per això menys rellevant que a Duran se'l comencin a rifar de partits que no son el seu. Avui dijous vèiem Maurici Lucena (PSC) afirmant que l'haguessin intentat “fitxar” si no fos tant “de dretes”. O el qui fou el fustigador del catalanisme la darrera legislatura, i també del PSC, Joan Ferran, en un article de la premsa socialista en què el lloa. Si en una cosa podríem coincidir tots, és que el que realment vol Duran és sentir-se el protagonista, ni que sigui esdevenint el blanc de les crítiques.

Publicitat

Catalunya però, té d'altres fills de qui estar orgullosos. Prenguin nota: 60 artistes pujaran a l'escenari el 29 de juny en el Concert per la llibertat al Camp Nou, organitzat per l'ANC i Òmnium. Parlant de música i llibertat, avui també podem estar orgullosos d'aquells que han demostrat que s'estimen el país des de la platea del Liceu. Se'n parlarà de la xiulada que s'ha endut el príncep i la princesa del reino, deixant amb una cara encara més pàl·lida la delegada del Gobierno de España en Cataluña.

I per altra banda destaquem les estelades que guarniran les figures de la Patum de Berga, Patrimoni Immaterial de la Humanitat, que va estar a un pas de ser desmantellada per la Unió Europea (recordin la polèmica de la directiva del foc, impulsada des dels països nord-europeus). Des del cor de Catalunya, Berga i la Patum tornen a donar exemple de defensa dels valors de la catalanitat des de la cultura tradicional dels seus pobles.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut