Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

“Que se te acaba el chollo, Conchi!”

|

- Publicitat -

El Regne Unit demana avui perdó per la desgràcia i el dolor que va causar a Kènia, en el 50è aniversari de la independència keniana. I com a mostra del sentiment de culpa (ajudats pels tribunals), donarà 3.000€ a cadascun dels supervivents. Mentrestant, aquí encara estem en la fase de testimoniar com Espanya s’esforça en criminalitzar Companys (afusellat per ells!); i allargar la condemna a Otegi, allunyant-lo de les urnes com va passar amb Gandhi. Paciència, un dia o altre no hi haurà més remei que deixar-lo anar.

Publicitat

A Catalunya plou sobre mullat. No ens entretindrem gaire a comentar el contingut de la carta de l’alcaldessa de Malgrat de Mar -jo vaig pensar que l’escrivia algú del PP-; ja ho vam fer amb Núria Marín, i tampoc entrarem amb la tercera alcaldessa en discòrdia, també de la delegació catalana del PSOE. L’editor Quim Torra en un brillant article, i d’altres com advertia després en @xaviermir com ara la Montserrat Candini (la resposta de l’alcaldessa de Calella) i l’Èrica Gálvez (periodista, desemmascarant el somiqueig populista des de Malgrat mateix) han donat una resposta prou ajustada a la realitat.

Que ja siguin tres les alcaldesses que utilitzen el càrrec en contra del seu poble, i també dels catalans en general, simplement per a excitar el votant espanyolista i fer-lo decantar electoralment cap al PSOE (en lloc de PP o C’s), és d’un baix to i un baix nivell molt preocupant. El govern de Catalunya i ERC s’han de posar les piles, perquè aquesta minoria ja ha arrencat la campanya pel NO. D’això tindrem temps per parlar-ne en breu.

Des de la sentència de l’Estatut i la proclamació de Pere Navarro, el partit ha triat el bàndol del NO, el de l’unionisme dogmàtic i demagògic. L’únic que poden fer per intentar-se separar ideològicament del vaixell de PP i C’s que ha aparegut al rescat del seu rai, és vernissar la seva postura amb un fals tint de federalisme. Cal recordar que el federalisme no és possible si no hi ha abans un Estat propi.

Pere Navarro campa sol predicant sobre l’erm en notícies aïllades de l’actualitat. Avui el vèiem anant a buscar els dirigents del massacrat socialisme (la gasosa de PSOE, no el de Marx), per intentar-los convèncer d’un millor finançament, el seu famós “federalisme” i una consulta acordada amb el PP (!). Bonica paradoxa, a predicar pels Països Catalans que son els únics que el rebran sense crivellar-lo d’entrada.

Doncs bé, la Conchi –l’alcaldessa de Malgrat- no vol ni això. A la seva carta ni l’esmenta el federalisme. A ella li és igual. Li és igual tot. Prefereix posar la pastanaga davant del ciutadà com sempre fa el poder, i subjectar-la amb una canya; mentre ella que duu tota la vida al poder es llaura un nou mandat municipal. Crec fermament que la limitació dels càrrecs, la proposta, s’hauria d’estendre als pobles. Mentir als seus ciutadans és però, allò que farà que les urnes no la perdonin. Preferir ser “solidària” amb Espanya, regalant cada any 16.000M€ que se’n van i no tornen, uns diners (la proporció directa i indirecta de la suma) que també prenen a les famílies per les que simula patir tant, abans de disposar-los pel benestar i la qualitat de vida dels seus, és intolerant. Però se li en fot.

Potser des de casa seva es repeteix una i altra vegada el vídeo d’en Montoro en fotent-se del dèficit català, com ahir ens explicava en Guifré. Me la imagino al sofà rient estil Camacho mentre menja crispetes, com la Rita Barberá esperant a que passin les properes municipals. I així, quan arribi el late show TC, amb els dos nous guest star… the retro-judges!, que acabin d’arruïnar el que queda de Catalunya, podrà anar a dormir plena d’èxtasi. Però a ella se li en fot.

Permetin-me acabar amb un detall final. No entenc -bé, si que ho entenc- com és que els anticatalans d’arreu de l’Estat espanyol li tenen tanta ràbia al mapa del temps d’un canal que ni es miren. Ells ja tenen “los suyos”. La Conchi també en feia referència. Es pregunta perquè només ens expliquen el temps que farà a Catalunya. Jo pensava que feia referència al mapa del temps en què apareixen els Països Catalans, però no, ella està més preocupada perquè si algú vol marxar a Saragossa, no li expliquen quin temps hi farà.

Bé, si fa un viatge per les televisions de qualsevol país, veurà que cadascuna explica el temps que farà al seu país. En llenguatge del barri Sèsam això vol dir que: la televisió sueca, explica què passarà a Suècia; la francesa, què passarà a França; la colombiana, què passarà a Colòmbia… etcètera. Però totes les televisions sempre acaben explicant quin temps farà als països veïns. En el cas dels països europeus, a Europa. Res que no es faci també a TV3, la televisió de Catalunya. Si s’espera al final de tot, veurà com li expliquen el temps que farà a la resta de països europeus.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l’inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut