Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El viatge de no retorn

|

- Publicitat -

En l’edició d’avui diumenge, el Diari ARA revela que ERC i CDC han pactat demanar al president Mas que vagi a Madrid a demanar el referèndum. Després del soroll excessiu (Duran, corrupció, enquestes), arriba l’hora de la veritat.

Publicitat

Finalment CDC aposta per seguir endavant, coherents amb el programa, el pacte, i el compromís amb els ciutadans. La carta de navegació, que exposàvem en aquest article, marca la ruta que la tripulació hauria de seguir. Els mariners, amb el ganivet preparat, pugen a bord. El destí és clar, però el camí es desdibuixa. Ningú no sap exactament on és el destí, perquè ningú no hi ha arribat.

El govern sembla que finalment salparà malgrat els dubtes i la incertesa. Mas i Junqueras agafen el timó d’un vaixell rumb a Ítaca. Però la boira i la marea enterbolirà el camí. Ho saben. Per això s’encomanen al fervor del poble que els encoratja com uns herois. El valor i la dignitat és el mínim que poden oferir. Tothom és conscient del que els espera.

A bord estant, son molts els qui prefereixen que el vaixell perdi el rumb, o que torni a casa. Tenen por. D’altres no haurien ni salpat. La seva condició de mariners, però, no els ha permès escapolir-se’n. De fons se senten cants de sirena que pronostiquen la desgràcia. El vaixell segueix el seu rumb i s’apropa al seu pas cap a les primeres estacions marcades encara a les coordenades.

Al llarg de la Història han estat moltes les expedicions de governs catalans que han salpat cap al mateix destí, però cap ha tornat. Vaixells que feien aigües, vaixells abatuts a bombes… Però la fita és massa anhelada com per que aquesta generació desisteixi de tornar-ho a provar.

L’embarcació tot just recorre les primeres milles. Mirant enrere encara es distingeix vagament la costa. Endavant només es veu mar, i una fina capa de boira que tot just es comença a formar. Aviat envoltarà el vaixell i a prou feines es veurà res. Ja no hi ha marxa enrere. Tard o d’hora hauran de travessar l’escull més important de les seves vides, el temut triangle de la Moncloa.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l’inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut