Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Obra faraònica per la Diada

|

- Publicitat -

Aconseguir que centenars de milers de persones estiguin unides d'una punta a l'altra del país clamant per la llibertat per Catalunya. Aquest és l'objectiu de l'ANC per la Diada d'enguany. És la meta, és el simbolisme, és el romanticisme, és l'impacte global, és el segon gran impuls de la societat al procés iniciat. Abans, però, s'ha de tocar de peus a terra: s'ha d'aconseguir que centenars de milers de persones siguin al lloc on se'ls ha assignat, que facin la mateixa acció a l'uníson a l'hora acordada, que hi siguin amb antel·lació, que omplin tots els forats al llarg de 400 quilòmetres, que es pugui plasmar en una imatge que pugui donar la volta al món i que es garanteixi la seguretat a tothom. Aquesta és la realitat a data d'avui: el gran repte.

Quatre-cents quilòmetres, des de la Jonquera fins a Alcanar, haurien de suposar unes 260.000 persones, calculant que cada persona ocupa prop d'un metre i mig amb les mans estirades. Posem-hi 400.000 persones en les previsions més pessimistes. Sense cap gènere de dubtes és una xifra de persones que s'assolirà. Ara bé, arribar a registrar més d'un quart de milió de persones i 'quadrar-les' a totes en menys de tres mesos amb l'estiu pel mig seria una proesa. A més, qui cobrirà el tram de deu quilòmetres que separa el Maresme (Tordera) amb la Selva (Vidreres), on gairebé no hi viu ningú? I els quinze quilòmetres entre l'Hospitalet de l'Infant i l'Ametlla de Mar, separades per algunes urbanitzacions aïllades? Els vint quilòmetres entre Figueres i la Jonquera també seran un repte de mobilització pels pobles de l'Alt Empordà, així com l'encaix de les comarques de Ponent.

Publicitat

La complexitat de l'acte és majúscula, però lluny de donar un punt de vista pessimista, si algú és capaç d'organitzar aquesta obra faraònica aquesta és l'ANC, els seus voluntaris i l'esperit bàltic que envoltarà l'Onze de Setembre. Es comenta que el moment àlgid de la cadena humana seria a les 17:14. No obstant això, s'espera que l'ANC hagi preparat més accions o actes al llarg dels 400 quilòmetres de la cadena humana, ja que la gent tindrà ganes de més durant la Diada. I de ben segur que més enllà.

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut