Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

L’Operació biquini dels xucla-sangs

|

- Publicitat -

Falta una setmana pel Concert per la Llibertat al Camp Nou. Encara no tinc notícia de la seva retransmissió per TV3. Mentre nosaltres ens barallem per demostrar qui és més àcid criticant la #ViaCatalana, els del govern espanyol segueixen preparant l’Operació Biquini” de la Soraya.

Publicitat

Una reforma administrativa que permet escapçar l’autonomia. Recentralitzar que diuen, vaja. Tot allò que havien concedit, i que a Catalunya se’ls ha escapat de les mans, ja s’ha acabat. I entre Catalunya i la crisi que s’han inventat, els neoliberals es van cruspint les victòries socials dels nostres avis.

Entre aquests, hi ha Foment del Treball. No han trigat gens a dir que no aniran a la reunió pel Dret a Decidir. Son els únics que han fet un pas enrere. No hi incloem el PSC, perquè aquests ja fa temps que caminen com els crancs. Malgrat que la representació de Foment a nivell empresarial és breu, públicament s’identifiquen com l’elit. Son els del lobby Puente Aéreo, els amics de negocis d’en Duran, i de molts altres politiquets i empresaris que amb el procés sobiranista han perdut influència sobre el govern català. I això és bo, seguim així. Si no volen admetre -com de fet, saben- que avui el millor mercat pel país és el món, simplement per protegir la relació de genolls amb els xucla-sangs de Madrid, que no vinguin. Ens fan nosa.

I a qui fa cas ara el govern català? Sembla que es posarà a disposició de prop de 40 entitats que dimarts vinent constituiran el Pacte pel Dret a Decidir. Això ha incomodat ICV, que fa temps que reclama que es constitueixi la Comissió pel Dret a Decidir, perquè és el Parlament qui ha de liderar el procés, i no un pacte entre les dues primeres forces (CiU-ERC). Segur que si haguessin signat aquest pacte ara no reclamarien amb tanta insistència que “el Parlament” lideri el procés; o sigui, el “feu-nos més cas”. Però no quedava bé signar-lo, és clar.

Si els soc sincer, jo ja n’estic ben fart de muntar comissions per quedar bé amb tothom -que no s’ha de deixar de fer-, quan després els partits, que son els que tindran la paella pel mànec en el moment clau, es queixen o es despengen igual. Així que deixin-se d’històries i posin la cinquena ja, o la cadena els passarà per sobre.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l’inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut