Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

El “cuc” fa por

|

- Publicitat -

Entro a la pàgina de la #ViaCatalana a través de la lectura de la notícia de Vilaweb, on hi figura un mapa esquemàtic del recorregut, assenyalant Malgrat de Mar com a punt destacat. Alhora llegeixo un tuit de l’ANC Malgrat de Mar que diu: “@AMI_cat S’aprova la moció en suport a la #ViaCatalana de l’#11s2013 amb els vots a favor de CiU, ERC i ICV, i 6 vots en contra i 2 abst.” La cadena per la independència també passarà per allà. Em ve al cap un col·lega que viu allà i que s’ha apuntat fa poc al PSC. Sí, al PSC. El disculpo mentalment, ell és un ferm defensor del federalisme històric, per això ha estat blanc fàcil. Què farà quan surti l’11S i vegi la cadena davant seu?

Publicitat

Torno a mirar la pantalla. Tinc molt clar que m’apuntaré a la #ViaCatalana, però primer necessito consensuar amb la xicota si vol que estiguem junts o “allà on ens toqui”. M’ensumo la resposta, però segur que la comparteixo.

Clico sobre el recorregut i obro el Google maps que tenen muntat amb el “cuc”. Amplio i veig que el cuc està seccionat i empalmat al llarg de tot el recorregut. De lluny es veu verd, que indica poca densitat, però de prop es veuen alguns segments roigs, que indica que aquell tram ja està cobert. Dedico uns minuts a resseguir el cuc poble a poble visualitzant mentalment els llocs erms de vida que hi ha entre la majoria dels 86 municipis per on passa. Provin-ho. Ara veig que el repte és descomunal, aquest cuc fa por.

Recordo aleshores quan l’ANC va dir que faria una Cadena Humana. Superada la típica fase del catalanet queixós de sofà que criticava aquesta “idea hippie”, constato que l’ANC treu l’artilleria pesant per l’embat final. Vaig a trucar ja a la xicota, hem de parlar.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l’inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut