Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Amb Bárcenas, la independència és possible

|

- Publicitat -

Luis Bárcenas pot passar a la història de Catalunya com un dels grans herois de la independència. No serà a la cadena humana de l'Onze de Setembre (entre d'altres motius perquè és a la presó). No farà declaracions per convèncer els indecisos o per insistir en el dret a decidir com a única via democràtica per resoldre el conflicte. Ara bé, si fa que el govern d'Espanya rebenti, l'escenari seria ben diferent.

Publicitat

Pedro J. Ramírez a El Mundo es vantava d'haver rebut confessions de Bárcenas aquest cap de setmana. Aprofitant el trampolí que li dóna el diari, Bárcenas es vanta de poder derrocar el govern de Rajoy en cas que surti a la llum tota la documentació de què disposa sobre la comptabilitat del PP, cosa que recorda a Eufemiano Fuentes -el metge de l'Operació Port- afirmant que podria enfonsar la selecció espanyola de futbol si parlava. Els criminals, en lloc d'estar amb la cua entre cames, treuen pit volent-se erigir com a herois de la justícia.

En el cas hipotètic i oníric que Luis Bárcenas desmuntés el govern del PP i tenint en compte que les últimes enquestes no donen majoria absoluta ni a PP+UPyD ni a PSOE+IU, l'estat seria incontrolable. Per primer cop a la història es podrien veure governs de coalició dèbils i llargues esperes abans de formar executiu. I entre la confusió i la debilitat afegida a l'estat pèssim de l'economia, Catalunya podria fer via sense una oposició tan fèrria. Com a mínim, l'escenari seria més propens que una majoria absoluta popular.

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut