Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Palafolls serà la capital de Catalunya durant un dia

|

- Publicitat -

Permetin-nos que avui al #Dietari2014, des d’on també aprofitem l’avinentesa per agraïr-los el seu seguiment, els expliquem una de les iniciatives en les què estem col·laborant -de fet, en sóc personalment un dels organitzadors- i a la que els convidem a participar: les Piulades a la fresca, que dijous arriben a Palafolls. Les volen conèixer?

Publicitat

Cada onze de cada mes, una vila de Catalunya rep la torxa de les Piulades a la fresca, que s’entrega de poble en poble per tot Catalunya. L’11 de juliol és el torn de Palafolls.

Piulades a la fresca no és ni tant sols una entitat. L’11 de setembre de 2012, un grup de piuladors a Twitter va decidir fer un dinar a Sant Martí de Tous obert a tothom, per mantenir viva la flama de la històrica manifestació de l’11 de setembre de 2012 (d’aquí el nom). Amb més de 300 assistents, van passar una torxa al següent municipi que va acollir l’organització de l’esdeveniment, sempre cada onze de cada mes.

Així, des de l’11 d’octubre, la torxa ja ha passat per Sant Martí de Tous, Santpedor, Vilablareix, Vilassar de Mar, Celrà, Llerona, Santa Coloma de Gramenet, La Garriga, Santa Coloma de Farners, i dijous a Palafolls. El moviment també serveix per promocionar tant pobles com entitats per on passa la torxa, posar el seu granet de sorra, i situar-hi durant un dia al mes el centre d’atenció de l’independentisme.

Palafolls organitzarà el sopar dijous 11 de juliol a les 21:30 a la plaça del Fòrum Palatiolo, al centre del poble, amb una assistència de tuitaires vinguts d’arreu i de gent del poble que de moment ja ha superat el centenar de persones malgrat les dates. No cal que siguin tuitaires per venir. A l’organització ens ajudarà l’ANC Palafolls, l’Associació La Roda de Palafolls, i el #Dietari2014, que s’afegeix amb aquesta col·laboració.

Al final del sopar, a més, hi haurà uns breus parlaments per part dels organitzadors, i comptarem amb la presència de companys que ens acompanyen cada mes com ara el Germà Capdevila, director de la revista Esguard. L’acte clourà amb el relleu al següent municipi que acollirà les Piulades a la fresca i la cantada de l’Himne per part de la banda de nens del poble, que han actuat per tot Catalunya.

La reserva, oberta a tots els públics i col·lectius, es fa a través del mail:

piuladesalafresca@gmail.com el preu del menú serà de 10€.

Ens poden seguir a través de les xarxes, on anem actualitzant i confirmant informacions:

Twitter: @Cada11CadaMes #11J2013Palafolls | Facebook: Cada onze cada mes

Bloc: piuladesalafresca.blogspot.com

Per a més informació poden posar-se en contacte amb l’organització de Palafolls: @Suguet

   
Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l’inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut