Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

“Punyeta!”

|

- Publicitat -

El CIS, l'organisme d’estudis d’opinió espanyol que pretenen que substitueixi el nostre CEO –després de la seva supressió-, és el mateix que no s'atreveix a preguntar directament sobre si els catalans volen un Estat independent o no. No són rucs. Tot i això, els indicadors que dóna diuen que la majoria de catalans estan a favor del dret a l'autodeterminació, com també que el pacte de govern tal i com està configurat ara, és l’opció més ben valorada. 

A tot això, la reacció del Tribunal Constitucional és la que hem conegut avui dijous. No admeten a tràmit el recurs del Parlament, i diuen que la Declaració de Sobirania té una forta rellevància constitucional. Així, la Declaració seguirà suspesa fins que la resolguin. Faran com amb l’Estatut i trigaran anys a carregar-se-la? Serem independents quan emetin sentència? 

Publicitat

L’Acadèmia de Suboficials de Talarn (al Pallars Jussà) seguirà. Avui han fet una cerimònia de lliurament en què han exaltat les “arrels espanyoles” de Catalunya. Hi havia presents Pedro Morenés, la Llanos de Luna, la Camacho… i Joana Ortega

La gent es comença a desesperar. Hi ha nervis creixents. Ahir es tornaven a fer palesos els desequilibris econòmics de l’anivellament entre Comunitats Autònomes. Es varen fer públiques a contracor les dades del 2011. Res de nou. Montoro, amb aquell to agri de governador colonial del segle XVII, deia a principis de setmana que Catalunya donava serveis socials gràcies als diners d’Espanya. “Punyeta!” es va exclamar el president Mas, visiblement irritat i irat com a resposta. Els diners els prestem gràcies a l’esforç diari i impositiu dels ciutadans de la pròpia Catalunya. 

“Punyeta!” vam exclamar nosaltres. Doncs si tant clar ho tenim, prenem ja l’accelerador d’una vegada i posem data a la consulta! L’altre dia Vilaweb especulava amb una possible data. Parlaven del 14 de setembre com la millor possible. Avui surten noves informacions al respecte al voltant de la mateixa data. Gordó, malgrat les reticències, ja sembla més convençut de fer-la el 2014. 

Nosaltres ens atrevim a proposar el mateix 11 de setembre com a data pel referèndum. Per què no? 

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut