Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Montblanc arrossega la resta de Catalunya cap a la independència

|

- Publicitat -

Aquesta setmana segueix enriquida per les píndoles informatives de Luis Bárcenas. Tot i això, a Catalunya el Cas Palau, i les declaracions dels presidents [lladres] de les caixes (Serra, Todó…), han centrat la nostra atenció, a l’espera encara de la famosa carta.

Publicitat

Però ha estat a Montblanc on hem trobat la notícia realment rellevant del dia: l’Ajuntament de Montblanc, liderat pel diputat republicà Josep Andreu, ha format un govern de coalició independentista amb els 13 regidors del ple. Inclòs el del PSC. Una situació insòlita que pretenen allargar fins el 2015 o bé fins la proclamació de la independència.

Prenguin nota: a Catalunya hi ha 947 municipis. 669 d’aquests, estan adherits a l’Associació de Municipis per la Independència junt amb 28 consells comarcals, 2 diputacions, 1 consorci i 5 EMD. Per altra banda, 197 municipis s’han declarat “Territori català lliure” (conjuntament amb 5 consells comarcals). I encara més xifres: 36 municipis han fet un pas més enllà i ja han exercit la sobirania fiscal. 152 ajuntaments més, ja han aprovat la moció prèvia i esperen per exercir-la.

Amb més de mig país ja independitzat, qui no es creu encara que la seqüència lògica és que aquest moviment arrossegui la resta del territori?

Jo els diré qui no ens ho vol fer creure: el Grupo Godó, que s’està esforçant a vetar Mònica Terribas per presentar el Matí de Catalunya Ràdio la temporada vinent, el lobby Puente Aéreo, UDC, i d’altres outsiders com Pere Navarro.

Però no pateixin. Si només son aquests, guanyarem.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l’inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut