Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Vostè podria haver mort esclafat per la ferralla

|

- Publicitat -

Vessament cerebral per un cop de cap amb un vidre. Tòrax perforat per un tros de ferro. Cos esclafat entre dos trossos de ferralla. Les autòpsies de les prop de 80 persones que han mort aquest dimecres dins d’un tren a Galícia hauran tingut conclusions que s’aproparan a aquestes. Són 79 persones triades a l’atzar. Han estat ells, tal com podria haver estat vostè. O algú molt proper a vostè. Com a mínim per aquest motiu tan cínic, el respecte per les víctimes hi ha de ser. I el sentiment d’aflicció, també.  

Si bé d’accidents n’hi ha a diari i no ens podem estar lamentant de manera permanent, el de Galícia ha estat l’accident més greu de la Unió Europea en 15 anys. No valen nacionalitats, no valen banderes; cap motiu, greuge entre territoris o revenja de cap tipus és suficient com per no commoure’s i mostrar tot el respecte necessari a les víctimes després d’un sinistre tan salvatge.

Publicitat

Una societat sana, sense odis ni racismes. Amb prou cintura com per mostrar empatia cap a les persones que estan patint -siguin d’on siguin- i amb un esperit solidari com el que van mostrar els ciutadans d’Angrois. Això també és una estructura d’estat. La Catalunya independent, si ha de néixer, ho haurà de fer sense el factor de l’odi cap a Espanya que plana en alguns sectors. Amb odi, no hi haurà independència. Ara bé, tampoc ho farà amb l’odi que ens arriba des de l’altra riba del Sénia. Reciprocitat, si us plau. 

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l’inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut