Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La “Grossa” ens tocarà a tots el setembre de 2014

|

- Publicitat -

Els catalans estàvem ben entretinguts en un debat estèril sobre el lema i el significat de la Cadena Humana que hi haurà l'11 de setembre, i les cadenes humanes paral·leles, i les contramanifestacions feixistes… fins que el govern va sortir ahir amb la iniciativa de crear una loteria catalana pròpia per Cap d'Any.

Els gurus de (la) “Sort” s'han esparverat de seguida. “La loteria catalana serà un fracàs absolut” deia ahir el propietari de La bruixa d'Or, una de les administracions de “Loterias y apuestas del Estado” que estan escampades per tot l'Estat. Com a tals, no podran vendre loteria catalana. Ràpidament l'oposició excepte ERC ha llençat els seus improperis sobre la iniciativa, que sembla ser que, com la resta de loteries de Catalunya, tindrà fins socials.

Publicitat

Fa de mal sentir molta de la gent que ara es queixa per aquesta iniciativa, i que després o bé compren loteria espanyola per Nadal o Reis, o bé participacions, o bé en venen ells a través de participacions de les seves entitats. Qui no ha comprat mai loteria nadalenca? Perquè Catalunya no pot tenir una loteria de Nadal com a tot arreu?

I finalment… Rajoy. Obviant la resposta estúpida que dóna al conflicte del qual en Guifré parlava ahir, sobre Gibraltar, ha deixat anar que l'any vinent estarà llest el nou model de finançament. Concretament, diu que “el Gordo” ens caurà pels voltants de març, i té la gentilesa d'advertir-nos que “algú haurà de cedir”. Procurin-se un búnquer on amagar-se. El model que teòricament semblava que s'havia de debatre aquest any, es debatrà el vinent, casualment en any de referèndum.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut