Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Un estiu clau

|

- Publicitat -

La carta enviada per Artur Mas a Rajoy demanant el referèndum català, la imposició del sostre de dèficit pel 2013 per Catalunya, la presentació del cartell i vídeo promocional de la Via Catalana, la compareixença d'Artur Mas en referència al presumpte finançament il.legal de CDC, la de Rajoy sobre el cas Bárcenas, el posicionament dels partits catalans respecte a la cadena humana de l'Onze de Setembre, l'anunci de contramanifestació espanyolista, el conflicte Espanya – Regne Unit per Gibraltar… són totes notícies de les últimes dues setmanes. Tenint en compte que som a 10 d'agost, l'alta activitat política és un fet molt sorprenent. És un signe inequívoc que la societat bull. I els polítics no es poden adormir.

Els incendis, les pluges estivals, les temperatures extremes, alguns successos o algun tema menor de societat donen cada estiu un cop de mà a les portades dels diaris. Enguany l'intens debat polític ha posat les coses molt fàcils als editors dels diaris. A Espanya, la crisi de cavall sumada al vergonyós cas Bárcenas i el brusc canvi de tendència dels electors -que estan deixant enrere el bipartidisme- fan que els partits no tanquin la paradeta a l'agost.

Publicitat

Pel que fa a Catalunya, tothom és conscient que l'Onze de Setembre pot tornar a marcar un abans i un després, i més que l'any passat, tots volen el seu grau de protagonisme, tots volen marcar perfil, deixar clar el seu matís. A més, tenint en compte que el referèndum s'ha de celebrar en un any, el temps es tira a sobre, no hi ha temps per vacances. La societat demana, la societat reclama. Cada vegada més, la societat parla de política i economia, i la classe política catalana ja no funciona per lliure, com sempre; ara sí, està subjecta a l'atenta mirada de la ciutadania. La paciència s'ha acabat. El vot ara és 100% volàtil.

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut