Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

“Nuestro proyecto para Cataluña es la via muerta”

|

- Publicitat -

Probablement el títol de l’article, que no és res més que un tuit del conegut compte @Colonos_Cs, és la resposta a la gran majoria de les preguntes estivals que avui em formulo aquí:
 

Perquè Carmen Chacón es permet el luxe d’atribuir a les “ànsies d’escalfar cadira” de CiU-ERC, la presumpta malnutrició infantil, estesa per tot el país i que tots coneixem (ironia)?
 

Publicitat

Amb quantes desenes de milers de milions devia contribuir la ministra Chacón a endeutar l’Estat per a fins militars ja en plena crisi reconeguda?
 

Perquè hem d’aguantar que el PP amenaci de no anar als actes oficials de la Diada, tant al Parlament com a molts pobles, any rere any, quan el normal és que no hi vagi, tal i com fa Ciudadanos?
 

Perquè Albert Rivera vol tancar l’única televisió pública de Catalunya -TV3-, per suposar una “despesa supèrflua” ja que “ja hi ha molts canals”, i no proposa tancar les híper subvencionades televisions privades, que sobren per tot arreu? Perquè no fa un únic partit amb PP i PSC i així només paguem la subvenció d’un partit? Perquè no ens fan un favor i desapareixen directament? Perquè va anar a la commemoració de la Declaració Unilateral d’Independència d’EUA, el 4 de juliol passat, i renega de la possibilitat que Catalunya exerceixi aquesta via? Perquè la “via Kosovar” és pejorativa i la “via USA” no? Quina diferència hi ha?
 

Perquè el cap de files de Nuevas Generaciones de Sant Cugat, Ignacio Fuentes Albesa, proposa il·legalitzar els partits independentistes per la Diada, després d’haver assistit a un sopar independentista fa uns mesos a Llerona?
 

Perquè el PSC ha decidit fer el joc a PP i C’s, i infectar el debat sobiranista amb les mateixes mentides que ells? Perquè Pere Navarro no fa vacances i hem d’estar escoltant en ple agost les seves rucades? Què li hem fet els catalans perquè ens odiï tant?
 

Perquè ens deixem governar per un president tant ximple com Rajoy, que per tapar la pròpia corrupció, la del govern, i la del partit; no se li acut res millor que fer bullying com denunciava avui Alfred Bosch a Gibraltar, o sigui, al Regne Unit? Perquè nosaltres no podem cobrar en negre perquè promocionem “l’economia submergida” i ells sí? Perquè no para de fer el ridícul i per vergonya no plega ja?
 

I la millor del dia: perquè el lerrouxista anticatalà Arcadi Espada necessita veure Teresa Forcades a la portada d’Interviú de l’11 de setembre, per comprovar la potència de la nostra Nació(?); quan el que en realitat el que estem esperant, son les portades dels diaris de demà passat amb la castíssima Cospedal en pilotes, davant de les seves mentides als jutjats?

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut