Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Centenars de milers de potencials ambaixadors per Catalunya

|

- Publicitat -

Les vacances d'estiu sumades a la festivitat de demà crearan més de 740.000 passatgers només a l'Aeroport d'El Prat fins a diumenge, entre arribades i sortides. Tot i que algunes persones són comptades per partida doble en l'estadística -seran passatgers dues vegades aquesta setmana-, centenars de milers de persones entraran i sortiran del país en només quatre dies. Cada any, 8 milions i mig de persones visiten Barcelona, fent la ciutat comtal la desena més visitada del món. 

Sent realistes, la capacitat de difondre el missatge independentista català dels turistes del principat arreu del món en pocs dies no pot anar més enllà d'alguna samarreta del tipus: “Keep calm and speak Catalan” o “Catalonia is not Spain”. Ara bé, algú s'ha plantejat posar-se l'objectiu de fer arribar la reclamació preeminent catalana a la totalitat dels turistes que visiten el país? Sens dubte, és una tasca titànica. Tenir algú permanent a plaça Catalunya repartint pamflets és del tot inviable, però llançar una campanya perquè la població pengés estelades de manera permanent als balcons seria molt eficient. Els turistes preguntarien. 
 

Publicitat

Els estrangers que viuen a Catalunya encara que sigui per un breu període de temps o que mai s'han creuat amb algun company de feina o amic català ja tenen nocions del conflicte, en general. Arribar al turista esporàdic pot ser la prioritat a partir del setembre. 

Actuar com a lobby a Europa és l'opció més directa i ràpida, però les altes esferes comunitàries seran sempre les més reticents. Miraran les dades fredes, la possible desestabilització de la unió, el probable ressorgiment d'algun altre sobiranisme desactivat i la ciutadania catalana quedarà a un segon pla. Una opinió pública des de sota favorable podria marcar la diferència.

Tota la campanya per convèncer Europa és imprescindible si el projecte independentista vol triomfar. Sobretot si s'opta per l'opció de la declaració unilateral, com ha proposat avui la líder d'Òmnium Cultural. Muriel Casals creu que si Rajoy no accepta el referèndum, hauria de ser el proper pas. Haurà tingut en compte que després de la DUI no hi ha res més, a banda d'esperar el reconeixement internacional? L'aconseguiríem a data d'avui? No val la pena tensar durant uns mesos més la corda i fer unes plebiscitàries perquè el missatge arribi a tots els racons del planeta? 

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut