Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Els que s’han perdut en el llarg camí de l’evolució

|

- Publicitat -

Es fa difícil no mostrar aflicció pel que està succeint a Egipte. Un govern que no acontentava a molts va ser contestat per l’exèrcit, que mitjançant un cop d’estat amb la comunitat internacional mirant cap a una altra banda, va prendre el control de la situació. La resposta per part dels seguidors del govern deposat va ser ahir aixafada amb una massacre que podria haver costat més de 500 vides.

Jo sempre he cregut fermament que confiar el poder polític a un exèrcit només podia portar mort i destrucció. Els sona el Caudillo? Per molt que no agradin les polítiques conservadores dels Germans Musulmans, dubto que la millor resposta sigui el fanatisme i la guerra. No pensen el mateix que jo aquells que demanen la suspensió de l’autogovern català mitjançant una intervenció militar. Ja deuen haver vist la pancarta “Adolf Hitler tenia razón” que ens dedicava subliminarment l’altre dia la plaça de toros de Pinto (Madrid).

Publicitat

Els mitjans de l’odi en aquest cas, aprofiten per intentar forçar la vinculació del moviment islàmic radical amb l’independentisme català. Islamistas catalanes en favor de la independencia piden a Mariano Rajoy que indulte a 600 presos marroquíes, és la notícia de portada ara mateix a Alerta Digital. Més avall titulen: “El día a día de la invasión musulmana en Cataluña: Vecinos magrebíes de Canovelles hieren a dos mossos en un tumulto. Tranquils, tot això té una raó de ser: Cataluña será islámica o no será. La darrera notícia ve acompanyada d’un fotomuntatge d’Artur Mas disfressat de Lawrence d’Aràbia amb una enganxina del ruc català i una estelada al fons. Malauradament, la Mare de Déu no va agraciar a tothom, i hi ha molts que es van quedar perduts en fases anteriors del llarg camí de l’evolució humana. I vostès es preguntaran, i quin públic pot tenir tanta mediocritat i insult? Més de 40.000 lectures per notícia. No és només la caverna, com podran deduir.

Perdonem-los, compadim-los i pensem que si som capaços d’arribar a la independència, els nostres grans debats es reduiran a discernir entre aquelles qüestions de les que tant ens agrada als catalans passar les sobretaules: amb quins dibuixos omplirien les monedes de l’euro català? Avui hem sabut que la UE ha vetat el dibuix del Pantocràtor andorrà a les monedes dels cèntims petits del coprincipat. El motiu és el de no trencar el laïcisme monetari. Andorra respecta la decisió i decideix buscar alternatives. De ben segur que trobaran molt més fascinant aquest debat que no pas haver de digerir els insults i les amenaces que ens arriben a diari del país veí, mentre ens espolien econòmicament i ens aniquilen culturalment.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut