Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

“This is Spain”

|

- Publicitat -

En la conversa que ha tingut avui Durao Barroso amb Mariano Rajoy sobre Gibraltar, el president de la Comissió Europea ha advertit a l’espanyol que cobrar taxes per travessar la frontera amb Gibraltar és il·legal. Barroso intenta posar ordre a un assumpte que comença a escapar-se-li de les mans després del trist espectacle vist ahir a les costes del penyal; on pescadors espanyols escortats per la Guardia Civil i alguns periodistes joglarescos es feien valer com a bons mascles ibèrics, davant les autoritats de la colònia anglesa.
 

A Durao Barroso caldria que algú li fes veure, ja que en aquest cas i a instàncies del premier britànic David Cameron ho ha fet, que seria molt més important traslladar un posicionament clar des d’Europa a Rajoy pel que fa a la voluntat de voler decidir de Catalunya. Un “afer intern de l’Estat espanyol” que properament li podria esclatar a les mans, si no el comença a entomar. Un dia Catalunya posarà data i la diplomàcia europea tornarà a quedar en evidència.
 

Publicitat

I mentre Europa no lliga encara més curt Espanya, les joventuts del principal partit en el poder es mostren gallets en fotografies amb banderes franquistes. Als catalans cada vegada ens escandalitzen menys aquestes desafortunadíssimes mostres d’afecte, ja que fa prou anys que coneixem què i qui hi ha rere les caretes de l’actual democràcia. Aquests joves son els que el dia de demà, també aprovaran destinar un import de 286.845,35€ a restaurar la façana de la basílica del Valle de los Caídos; si no acaben fent-lo ressucitar de tant fregar la llàntia, ja m'entenen.
 

En realitat no ens hauria de semblar estrany que mentre nosaltres enllustrem les tombes dels nostres, les de Companys o Macià, ells facin el mateix amb les tombes dels seus. Ja se sap, this is Spain.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut