Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

L’argument pels indecisos

|

- Publicitat -

Els qui es consideren indecisos respecte a una hipotètica Catalunya independent solen ser receptius i comprensius, però sovint es mostren escèptics respecte a la viabilitat econòmica de mantenir un estat independent. A diferència dels qui ho tenen clar, troben molts pros i molts contres a tot plegat. Això sí, el tema de les exportacions sempre acaba sent un factor que resta punts per ells. Potser fins avui, però.

El volum de negoci amb Espanya, el principal soci català, baixaria pel fet de posar una frontera i per un boicot subtil, opinen els indecisos. Tenint en compte, però, les dades que aquest dimarts publica la Cambra de Comerç de Barcelona, ja sense ser independents el comerç amb Espanya està caient mentre que les exportacions a la resta del món són el bot salvavides de la crisi, i s'estan convertint en el pilar. Dades oportunes, després que Madrid ahir es vantés de ser el nou destí de les empreses d'origen català.  

Publicitat

Ja són 46.000 les empreses catalanes que ja no només mamen de la mare Espanya, sinó que obren els ulls cap al món. És un màxim històric en plena crisi. Els indecisos cada vegada es poden veure influïts per l'argument de l'orfendat econòmica si Catalunya esdevé independent.  

Tot i això, els arguments pels indecisos són cada vegada menys rellevants ja que cada dia la gent està més decidida per un o altre bàndol, la qual cosa posa en evidència els partits polítics. Estructures que posen tots els esforços, en teoria, a buscar el millor pel país, no són capaços de decidir si donar suport a la protesta ciutadana de l'11 de setembre. D'altres, es dediquen a sumar-se al carro però intenten camuflar o modificar la reivindicació. Mai UDC, PSC i ICV havien tingut tant en comú i el serial dels últims dies ho demostra.

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut