Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

“Puta Barça, Puta Cataluña”… federem-nos-hi!

|

- Publicitat -

Em permetran que degut a l’escassetat d’actualitat per testimoniar d’avui –salvo algunas cosas-, els parli una mica de futbol.
 

“Puta Barça, Puta Cataluña”, crits racistes contra Dani Alves –als que malauradament ja està acostumat-, i un munt de banderes feixistes. Entenguin per feixistes les banderes espanyoles amb l’àliga negra, el jou, i les fletxes. Fem aquest aclariment perquè avui ha aparegut un representant del PP que ha gosat justificar el book que corre per la xarxa de fotografies de joves de Nuevas Generaciones, significant-se amb aquestes banderes, tot equiparant-les a l’exhibició d’estelades i banderes republicanes. Ah! Quanta bondat!
 

Publicitat

Però tornem al futbol. Vostès deixarien competir així com així un equip que exhibís aquestes consignes i banderes feixistes, i els crits racistes? No creuen que en una lliga decent ja s’hagués sancionat l’Atlético de Madrid? Perquè aquesta connivència? Perquè aquesta assumpció de l’anormalitat com a cosa quotidiana? Doncs aquest és el pa que es dóna a la lliga de futbol espanyola, quan el Barça viatja per la Gran Castella. Avui, que es jugava la Supercopa d’Espanya, la decisió de l’àrbitre de demanar que juguem amb el segon equipament ha encès els ànims a Madrid; i alguns ho han expressat així. Recordin que aquest any lluïm la Senyera. Tant de bo fos aquest el disseny –o similar, però quatribarrat- que utilitzés la selecció catalana, en lloc de fer samarretes blanques, ben insípides, o decreacions artístiques impersonals a cost d’or.
 

Si els alarma el “Puta Barça, Puta Cataluña”, s’escandalitzaran quan sentin el que diu el PSC, que no content amb els mastegots, encara predica federar-s’hi. Això sí, a l'erm. Avui ens hem xalat amb les dues sentències que hem trobat a l’actualitat del web del PSC. Declaracions de Pere Navarro: “Alguns voldrien un PSC agenollat, però les nostres conviccions són més fortes que la seva voluntat d’imposició”. Amb això Navarro introduïa la seva resposta a les editorials dels darrers dies de Vilaweb. També arremet contra Quim Nadal i Ferran Mascarell. I encara millor: “No esperarem el ritme volgudament lent dels negociadors Mas i Rajoy per celebrar la consulta, i intentarem tirar endavant la nostra reforma de la Constitució que ha de servir per millorar les condicions democràtiques del nostre país”. Realment hi ha algú que cregui que és més ràpid l’utòpic tràmit constitucional, ni que sigui per fer una escassa “millora de les condicions democràtiques”? I això què vol dir?
 

Anava a fer un comentari sobre l’entrevista al sempre cosmopolita Lara, president del Grupo Planeta, a Vanity Fair en referència a Paco Marhuenda i els designis previstos per La Sexta, però prefereixo deixar-los amb un somriure a la boca compartint amb vostès una gran troballa, com és el bloc de l’alcalde Navarro. Gaudeixin tant dels continguts desactualitzats com dels enllaços que hi ha. De debò que els polítics haurien de cuidar la seva imatge a internet i mirar de no anar deixant llastos digitals.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut