Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Missatge català al món

|

- Publicitat -

Anglesos, escocesos, irlandesos, francesos, holandesos, italians, alemanys, suïssos, hongaresos, danesos, belgues, polonesos, noruecs, suecs, austríacs, grecs, txecs, nord-americans, finlandesos, sudafricans, peruans, portuguesos, eslovens, luxemburguesos, nicaragüencs, mexicans, equatorians, costarriquenys, canadencs, argentins, nepalesos, hongkonguesos, xinesos, tailandesos, australians,  brasilers, neozelandesos, colombians, paraguaians, xilens, bosnis, japonesos i croates. Ciutadans de totes aquestes nacionalitats, com a mínim, estan o estaran en contacte directe amb el moviment independentista català en les setmanes abans de la Diada. Un mínim de 85 cadenes humanes ho faran possible. 

L'Onze de Setembre, tot Catalunya -literalment- serà un clam. És incalculable a hores d'ara el nombre de persones a tot el món que sentiran a parlar de la reivindicació catalana per primera vegada gràcies a la cadena humana.  L'impacte visual serà majúscul. Ara bé, ningú ha d'infravalorar els esforços de les altres 85 arreu del món. El missatge s'estendrà com la pólvora, i en part serà el resultat de la tasca titànica de reunir un grup de catalans a desenes de països disposats a treballar per la independència sense cap suport econòmic, aportant temps i diners propis i tractant de difondre-ho a la comunitat catalana local. Al Principat és gairebé impossible que la crida no arribi a totes les llars, però a l'estranger és aquest el problema principal. La difusió també des del país cap als emigrants és clau.  

Publicitat

Londres està cridada a ser una de les cadenes humanes exteriors més nombroses, amb més de 400 persones inscrites a una setmana de l'esdeveniment. La imatge de centenars de catalans donant-se la mà per la independència del país a la Parliament Square -que està envoltada pel Big Ben, les Houses of Parliament i la Westminster Abbey– pot també donar la volta al món i fer que els catalans a casa es mobilitzin per omplir tots els trams encara per completar. L'organització de la cadena londinenca, que també espera desplegar senyeres gegants al centre de la capital anglesa, està fent un esforç econòmic majúscul. Aquest és el motiu pel qual han fet una crida a fer donacions -accessible fent un simple clic aquí-. L'objectiu final és dotar el moviment independentista una altra imatge icònica que serveixi per fer reaccionar el món

El resultat de la mobilització de la Diada pot provocar un canvi en el destí de Catalunya, sobretot pot ocasionar una reacció dels polítics i dels indecisos. Ara bé, tothom és conscient que un país no és independent fins que la resta el reconeix. Les 85 cadenes humanes arreu del món tenen, doncs, la mateixa imporància en aquest punt del procés. 

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut