Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

“Dyóosh dyóosh, Carmensita!”: L’inici del curs polític més important

|

- Publicitat -

M’encanta aquesta espècie d’onomatopeia que es genera quan els avis (potser les àvies majoritàriament), transformen el típic “adióos, adióos”, per acomiadar-se. Aquesta ha estat la meva reacció quan, ja al tombant del dia, he vist a les portades de demà que Carmen Chacón se’n va a Miami a donar classes, i deixa el seu escó al Congreso. Després d’un estiu una mica insípid i previsible, per fi torna el nou curs polític.
 

La representant dels socialistes catalans a Madrid, “ens deixa tirats”. Ja fa anys que ho va fer, però. La seva marxa posa la cirereta a la dura crisi del PSC, que avui també patia la baixa de militància d’Antoni Dalmau, expresident socialista de la Diputació de Barcelona, que ha estripat el carnet i s’ha inscrit a la Via Catalana. Durant l’estiu, Antonio Balmón, ha estat el mur de contenció que ha enviat el PSC contra les bombes dels enemics interns. M’ha recordat molt clarament la figura del personatge Jaws, interpretat per Richard Kiel a les pel·lícules “l’espia que em va estimar” (1977) i “Moonraker” (1979), a la saga de l’agent 007. Finalment, entre tots li han inflat tant els escrots, que ha acabat vomitant com un pinxo qualsevol de barri contra Ros, Nadal, i en especial, Tura. Victòria! Però ara tornen els titulars. Ara tornen Pere Navarro i Maurici Lucena. Aquest any promet.
 

Publicitat

Però anem al gra. Que comença un nou curs polític ho demostra l’entrevista d’avui a Francesc Homs, portaveu del govern (CiU), que ha revelat que Mariano Rajoy va trucar a Mas poc després de rebre la carta per dir-li que la respondria després de l’estiu. El president no assistirà, cosa que no comparteixo, perquè diu que no vol tenir protagonisme. Esperem que el sàpiga agafar a partir de l’11 de setembre a les 17:15. De moment, Ramon Tremosa comença la pressió i demana convocar ja el referèndum. Si això passa, serà el moment del govern total cap a la independència CiU+ERC. Una espècie de Neymar+Messi, si m’ho permeten ja que és dia de futbol, molt necessari aquest 2014. Si els agrada més la F1, poden utilitzar l’expressió de Sebastià Roca “Ferrari treu tots els cavalls de la quadra!”, pronunciada el darrer any que van guanyar amb Räikkönen de cap de files. Si ni així ens en sortim, jo només veig o bé una independència per majoria absoluta d’ERC, o contemplo fer com Sean Connery –el primer James Bond, i el millor, òbviament-, i no tornar a Catalunya fins que aquesta sigui independent. I ja s’ho faran vostès sols.
 

Ja veuen que el curs polític més important dels darrers 300 anys de la nostra història comença calent. La gent està engrescada muntant la Via Catalana, i els nostres adversaris també incentivant-la. Fan més campanya ells que nosaltres. Bé, ja saben que això va així, si no és a pals no reaccionem. I mirin que n’hem rebut durant aquest darrer tricentenari. De fet, aquest és l’ingredient que separa els escocesos de la llibertat. Avui dimecres La Razón obria portada amb la samarreta de la Via Catalana, destacant que estava feta al Marroc. A la portada de demà dijous els avanço que se’n riuen de la “poca implicació dels catalans amb l’Ebre”. Diuen que l’ANC ha enviat un S.O.S. Paral·lelament, la Camacho anunciava l’altre dia que anirà a l’Encerclem… la Sagrada Família, promoguda per organitzacions de caire feixista. Veurem si al final hi va, però sembla que s’hagin posat d’acord per promoure l’èxit de la Via Catalana. Fins i tot han reclamat a Rajoy que la impedeixi legalment perquè “promou la violència” i valors “anticonstitucionals”. La foto serà molt potent, i ells no son pas rucs. A banda però d’Alícia Sánchez-Camacho, podria ser que la cadena feixista comptés amb un altre VIP, el nou director General de el Corte Inglés, que va presentar-se en tres ocasions a comicis per Falange Española. Sí, sí, el de la Guerra Civil! Posats a fer cadenes paral·leles, encerclem el Corte Inglés?

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut