Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

A flor de pell

|

- Publicitat -

El govern espanyol, el PP i tota la família espanyolista havien de minimitzar el ressò de la cadena humana. Aquest era el pla A. A pocs dies de l'esdeveniment de l'any, però, s'han adonat que es veuran desbordats, són com un exèrcit arraconat que ha de disparar a discreció per intentar no ja combatre l'onada que els envolta, sinó per intentar fer un forat per escapar-se.

La prohibició in extremis de l'extensió de la Via Catalana al País Valencià per part de la subdelegació del govern espanyol a Castelló és una mesura fruit de la frustració de no poder aturar el clam que hauran d'aguantar dimecres. “Només faltaria que ho haguéssim de suportar on governem nosaltres”, hauran pensat. L'acte s'ha prohibit amb el pretext de la seguretat viària -és evident que a Catalunya la gent estarà posant en risc la seva vida quan participi a la cadena i que la mort esperarà a molts agosarats que es donin les mans a una carretera tallada.

Publicitat

Els defensors de la unitat política dels Països Catalans veuran resignats, doncs, com Catalunya i València no es podran donar les mans. Hauran de començar a assumir que els dos països ja fa temps que han pres camins diferents i que una pressió excessiva per reunir tots els catalanoparlants en un sol estat també és imposició. La cadena no serà completa per la subdelegació, però també a causa dels dirigents valencians escollits de manera democràtica.

Els nervis i les maniobres desesperades per convèncer no se sap a qui s'estenen també als mitjans de comunicació. Les portades d'aquest dimarts ho reflecteixen:

ABC: “La veritat que Mas no vol veure: Catalunya rep un 7% més que Madrid. La propaganda independentista, 24 hores a la graella de Tv3”.

El Mundo: “Mas es vanta que superarà Luther King amb la seva cadena”.

Sort de La Razón, que tranquil·litza a la clientela: “Rajoy ratificarà per carta a Mas després de la Diada que no permetrà la consulta”. El president demostrarà l'autoritat que li va mancar a Buenos Aires dissabte, quan amb el seu castellà i la cantarella típica de mítings preparats el van anar fent petit i petit.

Les portades de dijous seran per emmarcar. Per emmarcar en un futur museu d'història de la Catalunya independent, en l'apartat “la desesperació espanyola en el procés de transició nacional”.

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut