Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El llautó de Navarro, a la vista (I)

|

- Publicitat -

Pere Navarro continua buscant raons per despenjar-se del bloc pel dret a decidir amb l'excusa de l'exclusió per part dels altres partits. El debat de política general ha deixat l'enèsima picabaralla entre CiU-ERC-ICV-CUP i els socialistes, que es treuen la màscara de mica en mica.

La voluntat de portar la proposta de consulta al parlament espanyol ha agafat el PSC per sorpresa i ha estat a traïció, segons han dit. Això ja els ha impedit votar la decisió. Sens dubte, una manera molt genuïna de demostrar el suport al dret a decidir pactat amb Espanya. Anar a demanar permís al Congreso és massa radical per ells? Hi tindrà res a veure que el PSOE s'haurà de pronunciar en una votació? Rubalcaba sap que desapareixerà del mapa si mostra algun suport a la consulta, mentre que si dóna un cop de porta a les reivindicacions del bloc català -i el PSC és a dins- serà Navarro, la credibilitat de Navarro, i la resta del partit que pot desaparèixer per sempre més. Es vanten d'haver convençut el partit en què milita Ibarra, Bono i d'altres dinosaures del federalisme. La realitat, però, els pot deparar un 'no' del germà gran al Congrés -i fins i tot un còmic 'no' dels ex-companys de Chacón a la cambra baixa madrilenya.

Publicitat

No obstant això, la ciutadania a favor de l'estat propi no ha de perdre el fil de l'estratègia: si es visita al Congrés no és per més motius que deixar palès el veto espanyol al referèndum. Res més. Ningú n'espera més. Tot és de cara a la galeria, és a dir, de cara a Europa. Així doncs, si Europa veu que 107 diputats catalans preguen a Espanya la democràcia, sempre tindrà més efecte que ho facin 87. El bloc del 'sí' ha d'esprémer el PSC una mica més.

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut