Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Ni oblit ni perdó

|

- Publicitat -

El repicar de la campana torna a trencar el silenci de la matinada, tal i com fa un cop l’any. I ja en va 73. La memòria del dissortat president Companys, plana novament sobre les consciències dels seus botxins, però també del seu estimat poble. Aquell octubre de 1940, l’Estat espanyol afusellava el president de Catalunya, en el colofó de la guerra civil, un any i escaig després de la fi del conflicte armat.
 

La llavor que tant ell com Francesc Macià van dipositar a la nostra petita Nació finalment ha començat a brollar, i una generació de catalans i catalanes d’aquí i d’arreu s’han alçat democràticament com ho varen fer ells per defensar la pàtria. L’Estat espanyol no ha tingut cura d’aquella vella cicatriu, fins que del descuit –intencionat- n’ha tornat a regalimar sang.
 

Publicitat

Els catalans ni oblidem ni perdonem, tal i com deia fa justament un any quan inaugurava el bloc Oriols. Nosaltres no som com l’Alemanya nazi de la que un dia els que ara ens acusen indiscriminadament sí que ho van ser. No permetrem de cap de les maneres que ningú suspengui altre cop el nostre autogovern, ni molt menys, com ja estan especulant, vingui un valido a governar-nos. Qui s'han cregut que son?
 

Hem hagut de suportar la humiliació i la repressió dels franquisme, i en aquesta pretesa democràcia la vexació. Però no defallirem en la nostra causa. I si hem de marxar a l’Argentina, perquè és un país responsable amb el seu passat, per encausar l’Estat espanyol i forçar a que declari anul·lat el sumaríssim al president Companys 73 anys després (!), ho farem i ho fem. De res serviran les pressions del ministeri d’exteriors, ni la burla Viva España! tavernària al Congrés espanyol.
 

Saben que si anul·len el sumaríssim al president Companys, forçosament hauran d’anul·lar els judicis de tots els republicans represaliats. Allò que la Ley General de Amnistia va tapar caurà, i així tota l’estructura legislativa que sustenta l’actual “democràcia”. Perquè els que avui ens manen no son més que els hereus d’una il·legítima legalitat adjudicada pel dret de conquesta. I així han actuat sempre. No permetem que siguin aquests els que ens segueixin manant els seus dictats, guanyem-nos doncs la nostra llibertat. Ara és l’hora d’honorar de debò el nostre president. Despertin i escoltin la campana. Sentin l'eco sec dels fusells, la matinada del 15 d’octubre de 1940, disparant contra Catalunya.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut