Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Intranscendent Aznar

|

- Publicitat -

Si Mas convoqués un referèndum no pactat amb  l'estat, hauria de passar cinc anys a la presó per usurpación de funciones. Són les declaracions de José María Aznar, que, nostàlgic de règims pretèrits, ha apel·lat a la legislació que va aprovar el seu govern el 2003 per aturar el pla Ibarretxe. L'expresident espanyol ja recomanava fa deu dies un acord espanyol equivalent al pacte antiterrorista per combatre el sobiranisme català. Aznar intenta de manera insistent influir, ser el poder fàctic, el president a l'ombra del tou Rajoy i, en definitiva, un gran heroi espanyol. Res més lluny de la realitat.

Ni El País, ni El Mundo, ni La Razón s'han fet ressò al llarg del dia a les versions digitals. La notícia d'aquest dimarts, per ells, és el fet que Londres cridi a consultes per tercer cop l'ambaixador espanyol, Federico Trillo, sobre el conflicte a Gibraltar. Només el diari ABC ha publicat un lacònic teletip d'EFE a les cinc de la tarda, quan Catalunya ja portava quatre hores traient foc pels queixals. Aznar no ha causat cap efecte: no ha rebut cap resposta a Espanya i la premsa l'ha ignorat. Bé, sí que provocarà una conseqüència: crear més caldo de cultiu al Principat. Ha estat el tema estrella de les tertúlies a ràdios i televisions i obre les portades digitals de tots els diaris. Ha nascut algun nou independentista.

Publicitat

Per la seva banda, La Razón afirma que la Generalitat ha creat una xarxa d'associacions per promoure l'activisme i la creació d'un discurs antiespanyolista. Es basen en un exhaustivo informe que ha llegado a la dirección del PP, sense donar més detalls. Destaquen Help Catalonia i el Col·lectiu Emma. Se está constituyendo un verdadero entramado operativo de difusión informativa y de movilización del activismo, segons diuen. Qualsevol diria que parlen de l'Alemanya de Hitler i Goebbels els anys trenta.

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut