Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El 1714 no va existir mai

|

- Publicitat -

El debat pressupostari ha centrat l’actualitat sobre el procés sobiranista, mentre entre bastidors se segueix negociant la pregunta. El debat econòmic de la tarda i la sessió de control matinal al president Mas, han generat més atractiu del que esperàvem.  
 

Destinar qualsevol recurs, per simbòlic que sigui, en l’apartat pressupostari “d’altres” al 1714, és una greu ofensa per la ciutadania segons Maurici Lucena, diputat del… PSC. Pels homes de Cal fatxa doncs, el 1714 no va existir mai. A l’hora de crear titulars però, els seus referents polítics encara van un pas per davant: “los presupuestos de la estelada” era el titular que intentava col·locar Albert Rivera de Ciutadans a la premsa. Completava el tripartit de moda Alícia Sánchez-Camacho ensenyant fotografies d’estelades en algunes escoles del Principat. Aquesta és la veritable fòbia. Trist.
 

Publicitat

Avui però, ningú no ha superat la demagògia d’alt voltatge de la diputada del PP Dolors Montserrat. Mentre el PP espanyol anunciava les noves mesures punitives per limitar més el dret a la manifestació al pur estil franquista (no perdin de vista que avui és 20N), Montserrat ha fet un discurs radicalment contrari per rebatre les privatitzacions que preveuen els pressupostos que ha presentat Mas-Colell. “Als catalans que els donin pel sac” només ha estat la punta de l’iceberg d’un discurs que hagués signat la mateixa Ada Colau, David Fernández, Joan Herrera o Oriol Junqueras. La diputada popular ha fet anar conceptes com: obra social, especular amb la venda d’habitatges públics, la dació en pagament, desnonaments… “Només li faltava treure’s la sandàlia” li ha respost el conseller Vila, mentre els diputats de la CUP no se’n sabien avenir del que estaven sentint.
 

Teatre a banda, avui CiU i ERC han donat llum verda al que podrien ser els darrers pressupostos de la Catalunya autonòmica. Malgrat la poca claredat del conseller d’economia pel que fa a l’assumpte de les privatitzacions, que ha centrat les crítiques de la resta de formacions, ha rebut l’aval d’ERC. Un aval que, en un moment tant complex com aquest no podia ser gratuït. Ara toca correspondre com esperem que estigui previst amb la concreció de la pregunta del referèndum, i el desenvolupament del procés a partir de la convocatòria d’aquest.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut