Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El convenient ‘despilfarro’ dels viatges de Mas

|

- Publicitat -

Les comunitats autònomes hauran d'informar abans el Ministeri d'Afers Exteriors espanyols amb antelació si volen fer viatges i actuacions exteriors. És l'última mesura que es plantegen els homes de García-Margallo, segons afirma el diari El Confidencial, per combatre el suposat “despilfarro” de les autonomies en matèria exterior, en concret el d'Artur Mas.  Si és veritat, serà l'enèsima prova de les (poques) ganes de Rajoy de posar solució al conflicte Catalunya – Espanya. Fins i tot el president de la Generalitat s'ha mostrat astorat aquest dilluns perquè l'executiu espanyol no aporta cap idea per acabar amb una bomba de rellotgeria que pot esclatar en qualsevol moment a escala internacional.

Sota el pretext de l'austeritat, les traves espanyoles als contactes catalans amb la comunitat internacional són evidents per por a què sorgeixi algun aliat al procés encapçalat per CiU i ERC. Prova d'això són les pressions que García-Margallo va exercir sobre les repúbliques bàltiques que es van mostrar receptius amb el dret a decidir català fa unes setmanes. També el fet que el representant espanyol a Israel no tragués els ulls de sobre a Mas. O les múltiples exageracions de la despesa en els recents viatges a l'estat hebreu, l'Índia, o bé el Marroc l'any passat.

Publicitat

Tot i que ho porta amb discreció i de vegades ho nega, el gabinet del líder convergent treballa per reunir el president amb el màxim nombre de representants polítics locals en tots els viatges a l'estranger. Ara bé, el pretext que usa la màxima autoritat catalana quan es desplaça no s'ha de menystenir: el comerç exterior, la recerca, el desenvolupament i la innovació en col·laboració amb altres països hauran de ser un dels puntals si Catalunya ha de ser independent. Des el primer dia. Sense uns puntals econòmics sòlids a llarg termini el projecte d'estat independent està condemnat a la misèria. I l'economia s'ha d'apuntalar d'urgència, perquè l'edifici té unes deficiències estructurals que el poden portar a la ruïna.

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut