Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El manual ‘anti-Catalunya’

|

- Publicitat -

“Se puede afirmar, con todo rigor histórico, que nunca Cataluña, en su historia democrática, ha alcanzado mayor grado de autogobierno en todos los ámbitos, político, económico y cultural, […] como el día en que, en virtud de la Constitución y el Estatuto, Cataluña recuperó sus instituciones de autogobierno”.
 

“No existe ningún enfrentamiento del Estado español con Cataluña sino la discrepancia habitual en la vida política, como en cualquier otra democracia.”
 

Publicitat

“El movimiento simétrico al independentista es el expulsionista; el de aquellos que quieren romper con Cataluña. expulsarla de España. Es este un movimiento también en alza y así mismo empobrecedor y regresivo. [Pero] ambos son afortunadamente minoritarios”.
 

“Una Cataluña independiente quedaría ipso facto fuera de la Unión Europea”.
 

“El Gobierno está convencido de que juntos ganamos todos y separados todos perdemos”.
 

“No existe expolio fiscal, sino solidaridad”.
 

“Si se toma la media de los cinco años 2006-2010, la balanza fiscal catalana arrojaría un déficit medio de 6.910 millones año”.
 

De nou, el pare vol justificar el fill. Alçant la veu perquè es perdi el missatge del nen, li vol tapar la boca per evitar que reivindicant quelcom, per evitar que continuï dient les veritats que avergonyeixen la família davant d'altres. Espera la complicitat dels altres adults, espera que els altres pares es creguin la seva versió perquè ve d'algú de confiança i no d'un inconscient menor. De tanta que és la insistència per aclarir les paraules del fill, però, el legitima sense adonar-se'n. Li dóna més importància de la que a priori té. Senyal de preocupació real, senyal que hi ha el perill real que els altres pares es creguin el nen. Si la bestiesa que intenta dir el jove fos tan gran, l'ignoraria. Els nervis el delaten, l'interès per acallar l'infant són més que sospitosos.
 

És una manera d'interpretar el moviment de final d'any de José Manuel García-Margallo. Ni més ni menys que 129 ambaixadors i 92 consulats espanyols al món han rebut un manual d'instruccions del ministeri d'exteriors espanyol sobre com combatre el procés sobiranista de 210 pàgines. Una manera més de legitimar-lo, d'internacionalitzar-lo, de contradir les paraules de Rajoy, que sempre tenen la intenció de treure ferro a l'assumpte. Ara, a ulls de moltes més persones, el conflicte entre Espanya i Catalunya és evident. Ara és evident que el procés sobiranista català ha entrat de ple a l'agenda del govern espanyol. Veurem si els pares de les altres famílies es creuen la versió oficial o bé li donen una oportunitat al nen rebel que vol parlar per reivindicar quelcom que sembla coherent.

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut