Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Fraternitat des d’Espanya per acomiadar el 2013

|

- Publicitat -

Mai no havíem vist un discurs del president de la Generalitat tant contundent i clar. El president es va dirigir molt directament a l’Estat espanyol demanant que ens deixin votar. Que deixin d’aixecar murs al diàleg i s’avinguin a negociar una consulta que ha arribat fruït d’un procés de 300 anys de mala convivència. D’aquí a unes hores entrarem de ple a l’any del Tricentenari i, com va dir el president, un poble que tenia tots els números per desaparèixer l’any 1714, no només ha resistit, sinó que ara planteja el repte democràtic i pacífic més gran que s’ha vist mai a l’Estat espanyol.
 

Els presidents d’Extremadura –un clàssic-, Galícia i Madrid, ens han donat records en els seus respectius discursos. I potser encara en rebrem alguna més. El separatismo, la amenaza, los muros, la quiebra de la convivencia… paraules amenaçadores ben semblants a les que ens dedica l’eix unionista català (PSC, PP, C’s). L’única certesa realment constatable però, és que els únics murs que s’han construït sobre fronteres reals, són els que aïllen les ciutats de Ceuta i de Melilla de la resta del continent africà. Aquesta és la veritat dels que ni per Nadal deixen de rapinyar algun vot a través del foment de l’odi a Catalunya.
 

Publicitat

Els catalans, gent perseverant, plural i diversa, deixarem finalment aquest any d’impàs on hem pogut concretar el nostre projecte polític, per defensar les nostres legítimes aspiracions en un 2014 que marcarà el rumb definitiu de la nostra Nació. Que passin una bona entrada d’any, i preparin-se, que ara comença la batalla més important de la nostra història; i no la podem perdre.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut