Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

L’Espanya (ir)real

|

- Publicitat -

Podem ben bé dir que aquesta jornada de reis ha estat magnífica per la plebs. Semblava que l’hagués dirigit i guionitzat en Bozzo. Pel matí vèiem al rei d’Espanya titubejar al discurs de les pasqües militars, en un clar exemple de decrepitud. Semblava que no hi veiés gaire bé, o hagués perdut més facultats del compte en el procés de recuperació, mentre lluitava per aguantar-se dret. L’èpica del discurs la trobaran traduïda demà dimarts 7 als diaris més monàrquics per: “estava nervioso por su retorno”, o bé “havia poca luz en la sala”. En qualsevol cas, poques vegades s’havia vist necessitat tant del tron com avui, ni que fos per deixar les crosses una estona.

I per la nit, hem tornat a veure al rei Joan Carles I acompanyat de tota la família (ir)real, fent-nos riure encara més que a la vida real. Cal felicitar a TV3 per la seva perseverança en la sàtira política. Tothom sap que fins ara ja només quedaven dues institucions de les que ningú se’n podia riure, dos tabús: el Papa i el Rei. Fa temps que TV3 se’n fot i, precisament avui, aquest obsequi és d’agrair, si bé ha servit perquè alguns s’empassin la fava. L’emissió “La família irreal”, obra dirigida pel mateix Joan Lluís Bozzo i Joan Rufas, i teatralitzada excel·lentment per Toni Albà, ens ha fet sentir una mica més independents.

Publicitat

D’entre els que ara mateix deuen estar traient foc pels queixals, hi trobarem segurament l’Alícia Sánchez Camacho, a qui avui vèiem conjurar els seus alcaldes per no cedir el cens per a la consulta, i demanava a l’altre partit de l’eix unionista amb alcaldes de fer el mateix. El PSC responia a la crida tirant pilotes fora, mentre que a CDC advertien als populars que podrien estar incomplint la legalitat de les lleis del Parlament i el Congreso. La jornada acaba amb el titular que CiU i ERC acorden ajornar l’entrada al govern dels republicans sine die. Sembla una notícia estratègicament raonada i prudent. Però d’això ja en sentirem a parlar demà.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut