Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

L’afer intern més internacional de tots

|

- Publicitat -

Barack Obama i Mariano Rajoy s'han trobat aquest dilluns en una cita molt esperada. Per poc que agradi la política exterior dels Estats Units, tothom identifica el seu president com “el president del món“. Així que atravessar l'oceà per anar a cal Ianqui, és com quan hom tenia l'honor de visitar l'emperador romà. Tots els focus d'atenció avui per al president espanyol que ha anat a pidolar que EUA no dóni suport a la consulta.

Però no tots els flaixos han pogut recollir les imatges i les declaracions de la trobada. Molts mitjans han estat vetats per part de la delegació espanyola, suposem que per prevenir preguntes incòmodes. El pitjor és que se'ls ha comunicat un cop ja havien fet el desplaçament. Ara bé, no es preocupin que La Vanguardia sí que hi era. Recentment s'ha sabut que publicaven les notícies que els dictava la Casa Reial. Amb una fidelitat així, a qui se li acudiria vetar-los?

Publicitat

Al mateix temps, a la Gran Castella, Gallardón advertia un cop més que al minut u de la convocatòria del referèndum, Espanya la recorrerà. Bé, i què ha dit Obama en resposta al president espanyol? Res, com gairebé tota la resta. El món calla a l'espera del gran pas, i cada vegada que Espanya fa un gest, i obté un silenci com a resposta, tenim un argument més per creure que el somni es farà realitat.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut