Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Que no us encomanin el virus!

|

- Publicitat -

El virus independentista (alguns s’atrevirien a dir-ne “càncer”) ha intensificat la seva activitat i perillositat fins que ha causat metàstasi a tot el territori català. Les autoritats espanyoles, alertades des del juliol del 2010, han intensificat la producció d’anticossos a les Illes i a València, on ja s’han detectat alguns focus de contagi. És per això que després de tots els atacs al sistema educatiu, el deute en multes acumulat per ACPV els obligarà a tallar les emissions de Catalunya Ràdio al País Valencià. Coincidint amb el temps, els premis Ciutat de Palma, a les Illes, han tingut per primer cop una edició en castellà. La llista de greuges comença a ser densa: el decret del trilingüisme, el Lapao, canvis de nomenclatura als pobles, TV3, Catalunya Ràdio… Espanya compta amb bons cirurgians.
 

Aquí, el PSC finalment no ha estat suficientment valent com per donar compliment a la promesa de fer fora els diputats díscols, com havia amenaçat repetidament. Després de mirar d’espantar, han hagut de cedir a la lògica i així evitar quedar com a quarta força. No han sabut ni aplicar la mà de ferro en coherència amb les seves amenaces. Com a compensació, han optat per un clàssic laboral (i immobiliari): el mòbbing. Els tres díscols no tindran més poder que el de tocar el botó de votacions. De fet és l’únic i el més valuós poder que otorga el poble als seus diputats. Adéu PSC.
 

Publicitat

Qui sí que ha posat els collons sobre la taula, i perdonin l’expressió, és el Col·legi d’advocats de Barcelona, que no només dóna suport al dret a decidir i al procés, sinó que avala una Declaració Unilateral d’Independència arribat el cas. “Si l’estat impedís la celebració d’una consulta d’autodeterminació o es negués a acceptar el resultat d’una consulta, el Col·legi d’Advocats veu factible la declaració unilateral d’independència proclamada pel Parlament” Excels. Adéu Espanya.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l’inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut