Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Margallo allibera Catalunya

|

- Publicitat -

Si van veure ahir el reportatge del 30 minuts a TV3, sobre els 75 anys de l’ocupació de les tropes franquistes de Barcelona, extrauran com feia en Guifré, que venien a “alliberar Catalunya” del catalanisme. La prova fefaent és que van tancar el Parlament català per a què caigués en l’oblit. I ho van aconseguir. Quaranta anys després, quan el van reobrir, semblava que s’hagués descobert la tomba de Tutankhamon. En resum, gent de fora ens venia a salvar de nosaltres mateixos. Quina manera tant sensible d’explicar una ocupació militar. De fet, és el mateix que ara però amb documents de 196 pàgines en lloc de fusells; tot una millora, sens dubte.

Avui ha esclatat la “doctrina Margallo”, a través de la filtració del document de 196 pàgines que ha fet el Diari ARA. En poden llegir un resum aquí. El ministeri només s’ha escarrassat a redactar les deu primeres pàgines, presentant una espècie de relat històric des del punt de vista espanyol. La resta, un copiar i pegar de cites i de manipulacions de cites, com a argumentari per als ambaixadors espanyols. El que és cert és que les reaccions indignades tant de la societat com dels partits polítics no s’ha fet esperar, i la difusió dels continguts del document podrien girar-se en contra del propi govern espanyol. Temps al temps.

Publicitat

Podríem dir que aquest document seria la rèplica al llibre blanc de la independència escocès encara que aquí encara no l’hàgim elaborat. Per cert, les darreres enquestes indiquen que el suport a la independència d’Escòcia segueix mossegant terreny, i ara ja es col·loca en un 37% Sí contra un 44% No (abans era d’un 32%-49%). Només som al gener, encara tenen temps per al miracle. I quan Escòcia voti, Catalunya esclatarà si no ho pot fer. Imaginin-se si, a més, s’obra el miracle i guanya el “Yes”. Nosaltres tenim el deure de seguir intentant que la democràcia s’imposi i ens alliberi de les tropes d’ocupació disfressades de polítics demòcrates.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut