Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Dosi d’il·lusió

|

- Publicitat -

El deute serà un dels pals de paller de la negociació amb Espanya si Catalunya mai es troba acordant la secessió. Un estudi del Col·legi d'Economistes de Catalunya afirma que depenent de la quantitat de deute públic espanyol que el Principat assumeixi, el deute el dia després de la independència oscil·laria entre el 52% i el 103% del PIB. En altres paraules, la negociació amb Madrid serà clau per evitar néixer com estat de tercera. Algú dirà que no té cap sentit entrar en aquest debat quan fins i tot a hores d'ara poder celebrar una consulta vàlida al món sembla una utopia. El deute heretat no és el tema ara, no, però qualsevol intent de donar normalitat al debat és positiu de cara a mantenir la tensió.

El fet que la negociació amb Madrid s'enquisti amb el mur del govern espanyol i els diferents tribunals desgasta la societat. La intenció de l'Estat és que cada vegada es vegi més impossible una secessió, així que una dosi de política-ficció tocant de peus a terra per fer obrir de nou els ulls a la població és necessària pel bloc sobiranista.

Publicitat

Precisament demanar normalitat és el que ha fet el president de la Generalitat en l'entrevista publicada a Corriere della Sera aquest dilluns. Ha demanat ser com Àustria o Portugal, ha afirmat que la independència és el futur natural d'una nació antiga com la catalana i ha reiterat que al final Europa haurà de mullar-se. Si dissabte comentàvem que Artur Mas havia de seguir treballant en fer-se un forat a més diaris europeus, aquest dilluns amb l'entrevista al mitjà italià demostra que és un objectiu al seu punt de mira i que el 2014 estarà farcit d'intervencions de Mas encarades a la UE -que també han de servir per mantenir la flama viva i, de rebot, per assegurar-se màxima notorietat a Catalunya i aturar l'hemorràgia de vots convergents. Alguns l'acusaran d'haver tirat la tovallola a Madrid, però es miri com es miri el desllorigador de tot plegat no es troba ocupant La Moncloa, sinó a l'edifici Berlaymont, seu de la Comissió Europea a Brussel·les.
 

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut