Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

És que no té dos dits de front?

|

- Publicitat -

No només és ultranacionalista, extremista, radical i anticatalana. Rosa Díez ha fet gala, de nou, de la seva mediocritat com a dirigent política quan ha aconsellat el govern de Rajoy respecte a la consulta catalana. El discurs bel·ligerant i frontista en contra del procés sobiranista que continua fent no només difon l'odi, sinó que denota poca cultura democràtica i nul·la visió de futur. S'entén que és especialment agressiva amb les eleccions europees a la cantonada, però que aquesta sigui una manera efectiva per UPyD per arrencar vots és també desconcertant.

“El Govern ha de fer el que sigui perquè no treguin les urnes al carrer”, ha comentat aquest dissabte a La Sexta. “Estem disposats a utilitzar totes les eines constitucionals perquè segueixi havent democràcia”, ha continuat Díez. És democràcia evitar que el poble s'expressi? Totes les eines de la Constitució inclouen, doncs, la suspensió de l'autonomia i la intervenció militar, previstes per la Carta Magna? Sembla fins i tot còmic, però aquest tipus de declaracions fan plantejar escenaris esfereïdors, que amenacen trencar una pau de dècades a Catalunya. Escenaris de tot tipus menys democràtics. Ha pensat dues vegades Rosa Díez el que ha dit? És que no té dos dits de front?

Publicitat

A més, la líder d'UPyD s'ha acabat de retratar: “Si l'Estat explica que farà tot el que calgui perquè no treguin una urna al carrer, aleshores el govern de la nació ja no haurà de fer res més, perquè probablement Catalunya farà el que hauria d'haver fet ja, retrocedir”. A la mediocritat per la poca mesura de les paraules s'hi han d'afegir les nul·les qualitats com a estadista de Díez. Qui creu que un cop de porta històric espanyol immediat farà apaivagar tot plegat? Si no desapareix el problema catalán, llavors, què farà? Dialogar sona massa antidemocràtic, oi?

L'única opció mínimament raonable per desactivar el conflicte català seria precisament deixar-lo desgastar-se donant llargues i llargues resant que un hipotètic descens de l'atur fes oblidar els catalans del seu compromís amb les futures generacions. Sembla que Díez ha oblidat la reacció contundent al cop de porta del TC el 2010 i la reacció encara més contundent al cop de porta de Rajoy a Mas el 2012. Un altre cop de porta ara el 2014 podria portar la reacció definitiva catalana. Que, òbviament, no serà la de “retrocedir”.
 

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut