Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Forcadell, a la garjola

|

- Publicitat -

Prosigue el desvario… de la caverna mediàtica. L’ABC arrencava avui dijous edició vomitant bilis contra l’ANC. La autodenominada Asamblea Nacional Catalana. Qui l’ha de denominar si no és ella mateixa? Tergiversant un document de treball de l’ANC en què es proposa el Sant Jordi de 2015 com a data per proclamar la DUI, el diari espanyol demana la dissolució de l’ANC i l’encarcerament de la seva presidenta, Carme Forcadell. Tal com raja. L’ANC, doncs, fa por.
 

L’Assemblea preveu quatre supòsits que farien legítima i possible la independència catalana dins el que anomenen “fase de declaració d’independència”. Una fase que arribarà hi hagi o no consulta. Així, s’estableixen una sèrie de punts programàtics per tal de bastir l’estructura inicial de l’Estat català més enllà del Dia D. Ahir Sánchez-Camacho agafava una altra part de la ponència de l’entitat independentista i la llençava contra el govern català dient que l’organització preveia aturar i envair les principals infraestructures del país. Com si fos una organització terrorista, una associació d’idees que ja havia fet el propi ABC a finals de desembre. El text de l’ANC, que encara no s’ha aprovat, fa referència a què el govern de la Generalitat assumeixi el control de les infraestructures i recursos econòmics del nou Estat català. De fet és el que se suposa que ha de fer un Estat que es proclama independent; si nó es proclamaria una altra cosa, o no es proclamaria res. Presentar la normalitat com una anormalitat insòlita és covard.
 

Publicitat

La Razón feia avui un titular similar a l’editorial de l’ABC, i en concordança amb la líder del PP català. “Los independentistas de Mas…” diuen. Sempre aquesta personalització en el president, amb una clara intenció de fer entendre que l’ANC és una asociación títere de Mas”. Si Mas ha esdevingut independentista és per l’existència prèvia de l’ANC i la pressió popular. Aquí a Catalunya ho tenim clar.
 

Finalment, acabarem el testimoniatge d’avui amb la nota simpàtica del dia: cada vegada que algun membre del govern espanyol diu que el PIB d’una Catalunya independent caurà el 20% assenyalant com una de les principals causes la fugida de capital d’empresa estrangera, una multinacional de renom anuncia noves inversions a Catalunya. Ahir van transcendir contactes amb Amazon i Ferrari.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut