Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Matar o votar, tant li fa

|

- Publicitat -

Davant la confluència de 2,5 milions de persones aquesta tarda a Madrid en l’anomenada “Marxa per la Dignitat” (segons els càlculs de l’organització), el govern de Madrid ha reaccionat de dues maneres. La primera, la més mediocre i clàssica, va ser la de les desqualificacions. El govern titllava els manifestants “d’ultres”, i els comparava amb la formació feixista grega Alba Daurada. La segona, avui, ha estat la de desviar l’atenció aprofitant l’avinentesa per disparar contra Catalunya. Segons Alfonso Alonso és igual d’antidemocràtic imposar la voluntat per la violència que per les urnes.
 

Perquè donar-nos les mans i fer una cadena humana, si és més fàcil agafar el fusell i començar a matar espanyols? Quan els haguem exterminat a tots, podrem fer la Declaració Unilateral d’Independència igualment. Tant li fa com ho aconseguim, perquè el resultat és el mateix, no? Doncs no. Tampoc és el que els van prometre als bascos quan els van dir que si abandonaven la lluita armada (ens referim a ETA), en democràcia es podia parlar d’absolutament tot. Vaja, ens tornem a trobar, doncs, davant el tradicional amago del trilerisme mesetari espanyol.
 

Publicitat

Aquestes lamentables declaracions del partit que governa l’Estat, l’únic que fan és mostrar la impotència davant la recomanació d’ahir del fiscal del TSJC. El fiscal suggeria al jutge que no admetés la querella del sindicat ultra Manos Limpias contra Artur Mas per sedició a tràmit perquè hi ha marge real per a celebrar la consulta dins els límits de l’actual constitució. La fiscalia afegeix que en qualsevol cas aquest és un assumpte que s’hauria de debatre en el sí del TC.
 

I entre tot això, qui passa desapercebut és el ministre Montoro que ha anunciat que retardarà la publicació de les “balances fiscals” del govern espanyol fins l’estiu. Sembla que els comptes no acaben de quadrar a l’Estat i necessiten més temps per a cuinar-los al seu favor. I no els sorprengui puix que ja han dit amb força claredat diverses vegades que publicaran els números que els afavoreixin més a ells. Sense manies.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut