Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Hooliganisme perillós

|

- Publicitat -

Han trigat a descobrir que Artur Mas no és un director d'orquestra totpoderós que domina la resta de catalans com un gos d'atura al ramat d'ovelles. Han trigat a descobrir que són les associacions com l'ANC o Òmnium qui més aviat s'ocupen de mobilitzar la ciutadania. Ara bé, tornen a equivocar-se si creuen que il·legalitzant-les com l'Estat va fer amb Herri Batasuna i els seus successors desactivaran Catalunya. De la mateixa manera que els abertzales en l'àmbit polític, els independentistes trobaran la manera d'organitzar-se per continuar en l'àmbit civil. S'han adonat en quin segle estem i les tecnologies a l'abast? L'ANC, Òmnium o el Cercle Català de Negocis només són eines. Si desapareixen, el poble en buscarà d'altres.

Manos Limpias està en plena ebullició, ja que després d'assenyalar i denunciar l'ANC la setmana passada, s'ha posat com a objectiu d'aquesta setmana Òmnium i el CCN, als quals diu que denunciarà en menys d'un mes. El sindicat 'ultra' és lliure de portar a la justícia qualsevol organització, i fins i tot ningú li pot negar el dret d'enviar una carta a Rajoy per demanar la suspensió de l'autonomia catalana -per sisè cop, per cert. Ara bé, al·legar que és la majoria de la societat espanyola qui vol deixar Catalunya sense l'autogovern que li atorga la Constitució no només és difamador, sinó que incentiva l'odi -per causa de la confrontació que volen visualitzar-, la radicalització d'Espanya -proposant mesures extremes- i, de rebot, podria portar violència.

Publicitat

Per què, què passaria si es clausurés el Parlament? Ho han pensat? De veritat pensen que és una bona mesura per acabar amb el sobiranisme? Per sort, fins i tot el govern del desgovern del PP té més sentit d'Estat que Manos Limpias. Tot i això, quan el conflicte arribi al clímax els propers mesos -ja que l'immobilisme de Rajoy ens hi portarà-, l'executiu de Madrid es trobarà entre l'espasa i la paret. I serà del tot imprevisible com pot arribar a actuar.

Cada dia s'acumulen més i més ingredients per aquest caldo de cultiu. I un dia, amb tota probabilitat la propera tardor, el caldo vessarà.
 

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut