Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

L’autocomplaença en aquests moments no ens fa cap bé

|

- Publicitat -

Ja la tenim aquí! Finalment els catalans podrem gaudir de les 107.038 fotografies enganxades en un immens collage que conformen la totalitat de la Gigafoto de la Via Catalana per la Independència. Si el servidor els deixa entrar, potser se n’adonaran que per primer cop a la història es poden comptar amb absoluta exactitud tots els manifestants d’una manifestació. A hores d’ara estem esperant a que els pobres becaris de la caverna mediàtica espanyola acabin el recompte d’aquests manifestants per poder posar el titular “Sólo 1.000 personas en la Via Catalana separatista”.
 

Gaudim-la mentre esperem l’anunci d’aquest cap de setmana en que sabrem quina és l’acció que l’ANC programarà per aquest 11 de setembre. No caiguem però, com ha fet avui dimarts el govern català en l’autocomplaença. Malgrat els bons moments que ens proposa recordar Carme Forcadell amb la Gigafoto, la lluita continua. Avui el govern ha pecat de voler-se auto enganyar amb l’informe de l’Institut d’Estudis Autonòmics que ha presentat Homs. El conseller ha dit que el Tribunal Constitucional “reconeix la legitimitat constitucional del dret a decidir”. Vaja, ens ve a vendre que el TC avala que es convoqui la consulta. No diem que no sigui constitucional un referèndum, sabem que és un tema més polític que jurídic i que una declaració política no es pot anul·lar, però tingués o no raó, el TC es va pronunciar força clarament en sentit contrari quan va anul·lar la Declaració de Sobirania.
 

Publicitat

Entenem el desig del govern de mantenir la flama de la consulta viva fins el darrer moment, és un desig compartit i que creiem que s’ha d’aguantar fins el final. La Generalitat ha de tenir el 9 de novembre les urnes preparades per votar, i ja veurem què passa. Mentrestant, el govern vol evitar el xoc de legitimitats, és a dir, el que tothom coneix com “el xoc de trens”. No cal exagerar, però. Encara és aviat per a què esclati el conflicte, i s’ha de mantenir la mà estesa, però el govern ha de tenir molt clar que arribarà el moment en què sí que ha d’estar disposat a saltar-se la legalitat espanyola, i aquest dia serà el 9 de novembre. Si finalment proclamem la independència, sí que serà el moment de l’autocomplaença, la festa, i la disbauxa, però de moment, la batalla només ha fet que començar i Espanya també segueix la campanya de joc brut.
 

És el cas de l’informe que avui denunciava l’encara eurodiputat independentista d’Iniciativa Raül Romeva. La Fundació del PP dirigida per Aznar, la FAES, ha difós un document subvencionat amb fons públics del Ministerio de Cultura en que denuncia el procés independentista català. Tal i com es veu en la portada, el document, inspirat en les tesis que ha anat defensant el ministre Margallo a través dels seus coneguts informes, ja situa Catalunya vagant per l’espai, desenganxada de la península ibèrica tot sobrevolant el món amb un interrogant a la part central. Enviar això a tots els europarlamentaris els podria acabar jugant una mala passada quan aquests al llegir-lo se n’adonin que el fons de l’argumentari només conté vísceres vomitades. És això contra el que lluitem companys, no ho perdem de vista.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut