Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Per Sant Jordi, Espanya amb pell de xai

|

- Publicitat -

Votar és inútil i innecessari, segons els representants de la nova plataforma antisobiranista, i afegiríem que antidemocràtica, Societat Civil Catalana, que s’han aïllat de la Diada de Sant Jordi, i han embrutat el Teatre Victòria de caspa. Poc a poc han entès que la disgregació en petits moviments filofeixistes no aporta res, i cal aglutinar la societat civil favorable a mantenir la dependència en alguna cosa concreta si volen fer front amb serietat al tsunami independentista. L’acte ha estat apadrinat per representants del PP, C’s, i del PSC, els darrers als qui cada vegada els fa menys basarda aparèixer en actes d’aquesta índole en lloc de posicionar-se amb la majoria dels seus conciutadans.
 

Una postura respectable, en qualsevol cas, que provoca terratrèmols al propi PSC. La foto d’avui arriba després de la dimissió de deu pesos pesants del PSC de les comarques Gironines, entre ells Joaquim Nadal i Pia Bosch. La idea es forçar un congrés extraordinari en aquesta demarcació, i a veure què passa. En aquesta alineació anticatalanista hi trobem també Vox, un nou actor encara més ancorat al radicalisme que avui ha fet una excepció i s’ha deixar seduir per la tradició catalana posant una paradeta a Passeig de Gràcia entre Casp i Gran Via. La vice-presidenta Soraya Sáenz també s’ha deixat enlluernar per la màgia de la cultura catalana, i s’ha reunit amb editors i llibreters precisament avui per prometre’ls una rebaixa de l’IVA cultural. Hi ha res més demagògic?
 

Publicitat

La Diada ha estat tant atípica que fins i tot ens hem cregut que Belén Esteban s’havia transformat en una dona culta, interessant, i un possible futur Nobel de literatura quan l’hem vista asseguda al costat de l’escriptor i polític republicà Alfred Bosch. La imatge és impagable; mentre ella deia que “Cataluña es España” i “Juntos somos los mejores”, ell li regalava el seu llibre “Como amigos:  la independencia de Catalunya interesa a los españoles”. I a nosaltres ens alegra molt profundament veure com es posen l’abric de pell de xai aquests de la Meseta quan els interessa venir-nos a vendre els seus llibres i les seves motos, avui que celebrem  aquesta tant nostrada Diada.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut