Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Tito i Catalunya

|

- Publicitat -

La mort de Tito Vilanova ha sacsejat el barcelonisme i en general tot el país. No és la primera persona que mor de càncer, però per molt que es repeteixi, la fredor, la tristesa, la por i el sentiment de vulnerabilitat que recorren els cossos dels qui rebem la notícia sempre són igual d'intensos. El Dietari 2014, des d'aquesta posició tan modesta, envia les més sinceres condolences a la família i amics a qui Tito Vilanova deixa orfes. Descansi en pau. L'exentrenador del Barça, sempre reservat, mai va pronunciar-se al voltant de la independència de Catalunya així com ho ha fet en divereses ocasions Pep Guardiola. Tot i així, va donar la seva opinió sobre la gran manifestació de l'Onze de Setembre de 2012 aquella setmana i va donar suport a què Guardiola o del Bosque fessin comentaris polítics.

És evident, la figura de Tito sempre quedarà lligada a la de Guardiola, qui aquesta setmana ha tornat a ser notícia per la defensa de Catalunya i la seva llengua. Dos dies després que la UEFA renyés un periodista de Catalunya Ràdio per adreçar-se a l'entrenador del Bayern de Munic en català, Pep va dir-li al periodista també en roda de premsa que ho podia fer, i va deixar així en evidència el màxim organisme del futbol a Europa. D'altra banda, també aquesta setmana la televisió pública alemanya ZDF ha fet un reportatge explicant la relació de Guardiola amb la política, fent-se ressò de rebot del conflicte Catalunya-Espanya i deixant clar que és independentista.

Publicitat

Sens dubte, el procés sobiranista té centenars de milers de protagonistes -d'entrada tots els ciutadans qui han participat a qualsevol mobilització-, però Pep Guardiola és un dels més destacats, ja que és el model a seguir per tots els independentistes que viuen a l'exterior. La seva influència no està a l'abast de tothom, però a petita escala tothom pot convertir-se en ambaixador del procés. Per arribar a bon port, tothom ha de remar, des d'on sigui. No hi ha dubte que la seva defensa de la independència catalana i la involucració en el procés continuaran en el futur; l'únic que no sabem és fins on arribarà aquesta implicació. El Barça més internacional de la història, comandat per ell i Tito Vilanova, també han portat Catalunya a tots els racons del món. Gràcies, Pep. Gràcies, Tito. Fins sempre.

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

Publicitat

Opinió

Minut a Minut